Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

МОЗ домовилося про поставки COVID-вакцин НА НАСТУПНІ КІЛЬКА РОКІВ, – 4-а і 5-а вакцинації неминучі?

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Україна вже готова до бустерної вакцинації проти коронавірусу. Також Україна домовилася про поставки COVID-препаратів для щеплень на наступні декілька років.

Ляшко запевнив, що застосування бустерної дози вакцини не вплине на звичайні темпи вакцинації: «Ми хочемо захистити хоча б 70% людей. Сьогодні у нас вакцинованих дорослих – 40%».

Міністр зазначив, що бустерна вакцинація в Україні може з’явитися вже у січні-лютому наступного року. Проте є умова: принаймні 60% українців мають бути вакциновані однією дозою або 50% – двома дозами.

Тож додаткову третю дозу вакцини проти COVID-19 вже отримали перші українські громадяни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«За добу 16 грудня в Україні… додаткову дозу отримали 14 осіб», – йдеться у повідомленні МОЗ.

Уточнимо, що 13 грудня Міністерство охорони здоров’я схвалило додаткову дозу вакцини проти COVID-19 для груп ризику.

Зазначається, що відповідно до наказу отримати її, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися раніше, рекомендується: людям з ВІЛ-інфекцією, онкологією, після трансплантації органів, особам, які проходять імуносупресивну або імуномодулюючу терапію, та особам із низкою інших імунодефіцитних станів.

Раніше ми писали, що майже 110 тисяч українців протермінували отримання другої дози вакцини проти COVID-19.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО-колаж із відкритих інтернет-джерел

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності