Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

МОЗ про правила поводження із електрогенераторами, – безпеку для здров’я

Внаслідок рашистських обстрілів більшість українців надовго залишаються без світла, тому вимушені використовувати альтернативні джерела електроенергії. У МОЗ нагадали, що електрогенератори мають встановлюватися лише на відкритому повітрі, а також опублікували ряд рекомендацій по їх використанню.
Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров’я.
«Генератори та пальне мають використовуватися тільки на відкритому повітрі на відстані не менше 6 метрів від вікон, дверей та гаражів», – наголошують в МОЗ.
В МОЗ також нагадали, що купувати необхідно тільки сертифіковану продукцію і тільки в ліцензованих точках продажу. А під час експлуатації – ретельно дотримуватися інструкцій виробника. Також у міністерстві наголосили, що використання подібних приладів заборонено дітям.
Необхідно тримати генератор сухим, захищати від дощу та затоплення. Дотик до мокрого генератора або пристроїв, підключених до нього, може призвести до ураження електричним струмом. Перед заправкою треба дати генератору охолонути. Пальне, пролите на гарячі деталі двигуна, може спалахнути.
Також в МОЗ наголошують на необхідності встановити в приміщенні детектори чадного газу і обов’язковій наявності вогнегасника.
Як відомо, раніше на Київщині сталося отруєння чадним газом. Потерпілі використовували для освітлення генератор, який встановлений прямо в приміщенні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності