Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

МОЗ України проти глінтвейну…

МОЗ попереджає, що спроби зігрітися на морозі глінтвейном лише прискорять замерзання. Краще перед виходом на холод добре попоїсти.

Як нагадав МОЗ у Фейсбуці, відчуття тепла при вживанні алкоголю оманливе, у якому б вигляді його не пили. Спирт розширює кровоносні судини на поверхні тіла, і приплив крові викликає відчуття тепла, а внутрішні органи в цей час тепло втрачають. В результаті втрати тепла з поверхні шкіри та кінцівок на холоді загальне охолодження пришвидшується.

Тож у міністерстві дали низку порад українцям, як вести себе на морозі:

❄️ ніякого алкоголю і куріння;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

❄️ ситість: не виходьте з дому голодними, а якщо змерзли – з’їжте щось і пийте достатньо рідини;

❄️ багатошаровість одягу і «ні» тісному взуттю;

❄️ рукавички, шапка, шарф, піднятий комір – обов’язково, вони захистять відкриті ділянки шкіри від холоду;

❄️ актив: щоби зігрітися, рухайте руками, пальцями ніг, але уникайте перевтоми, бо коли ви втомлені, то втрачаєте тепло швидше;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

❄️ кожні півгодини-годину заходьте у тепле приміщення.

Раніше голова МОЗ Уляна Супрун назвала безпечну дозу алкоголю, зруйнувала міф про нітрати в кавунах та назвала причину 80% смертей в Україні…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності