Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Можемо обійтися без світла, йде до літа, – орки атакують енергосистему України

Внаслідок масованої атаки росіян 29 березня є пошкодження енергетичної інфраструктури у шести областях, у деяких регіонах застосовані аварійні відключення.

«Є пошкодження енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях. У деяких регіонах застосовані аварійні відключення», – зазначив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Він також додав, що Україні потрібно більше систем ППО, щоб убезпечити критичну інфраструктуру та захистити населення.

Загалом на Дніпропетровщині обстріляні об’єкти теплової генерації. Також ворог завдав удару по енергетичному об’єкту в Івано-Франківській області – є пошкодження обладнання.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Внаслідок ударів по об’єктах генерації у Дніпропетровcькій, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання.

«Знеструмлювалися підстанції та, як наслідок, – споживачі (залізниця без збоїв в русі потягів, об’єкти комунальної сфери, місцева промисловість, населення)», – додали в Міністерстві енергетики.

У ніч проти 29 березня російсько-окупаційні війська завдали нового масованого удару по енергетичних об’єктах України. Пошкоджень зазнали теплові та гідроелектростанції у центральному та західному регіонах.

Під час масштабної повітряної тривоги у Дніпрі пролунали вибухи. Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у Львівській області вночі 29 березня працює система ППО. Наразі в області оголошено повітряну тривогу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також нагадаємо, що в результаті російських ударів по інфраструктурі України було пошкоджено 50% генеруючих потужностей. Наразі вони не працюють.

Також Кабмін виступив із важливою заявою на тлі масованих атак росії на енергетичну систему. Українців, представників влади та приватних компаній закликали не розповсюджувати важливу інформацію про її стан.

Про це повідомило Міністерство енергетики у Facebook.

У Кабміні звернулися до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, державних і приватних підприємств, компаній, представників ЗМІ, експертів, а також простих українців. Через активізацію обстрілів просять:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

не озвучувати публічно (в ефірах телеканалів та радіоефірах, у ЗМІ, соцмережах) детальну інформацію щодо наслідків ударів;

не називати конкретні обʼєкти влучань;

не надавати деталі про конкретні об’єкти і прив’язки до місцевості, куди було або не було влучання;

не уточнювати кількість влучань і місця влучань;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

не надавати інформації в конкретних цифрах і показниках – щодо відключень, дефіциту електроенергії тощо.

Розголошення цієї інформації несе загрозу, оскільки розвідка ворога працює за відкритими джерелами інформації, зазначили в Міненерго.

«Не надавайте ворогу цінної інформації, яку він обов’язково буде використовувати для подальшого координування своїх дій і планування нових атак», – закликали українців.

Українська протиповітряна оборона в ніч на сьогодні, 29 березня, знищила 84 повітряні цілі з 99, якими російські агресори атакували Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час масштабної повітряної тривоги у Дніпрі пролунали вибухи. Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що у регоіні працює ППО.

Також нагадаємо, що внаслідок нещодавніх російських ударів по інфраструктурі України було пошкоджено 50% генеруючих потужностей.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності