Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Муніципальній поліції бути?

Створити в Івано-Франківську муніципальну поліцію має намір Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус.

Про це він повідомив у вівторок, на оперативній нараді в міськвиконкомі. Мер доручив своїм заступникам Руслану Гайді та Руслану Панасюку, а також керуючому справами Івано-Франківського міськвиконкому Андрієві Лису – такому собі, з його власних слів, «тріумвірату» – опрацювати питання про створення такої структури на базі муніципальної інспекції з благоустрою та громадського формування з охорони правопорядку «Штаб». Вказані посадовці повинні, зокрема, помізкувати щодо статуту та повноважень майбутньої структури. При цьому створювати муніципальну поліцію міський голова планує спільно з міліцією, про що він вже мав відповідну розмову з начальником Івано-Франківського міськвідділу УМВС в області Михайлом Хомином.
За задумом В.Анушкевичуса, одним з основних завдань нової структури має, судячи з усього, стати боротьба з фактами стихійної торгівлі. Пан Анушкевичус навіть не виключає, що один з підрозділів муніципальної поліції може навіть замінити у цьому питанні міське управління торгівлі, яке на сьогоднішній день виступає в якості головного організатора і натхненника боротьби з незаконними торгівцями.
Цікаво, що раніше аналогічну ідею неодноразово висловлював Руслан Марцінків – тоді ще не нардеп, а секретар міської ради,  – проте мер В.Анушкевичус щоразу з ним не погоджувався, мотивуючи це відсутністю відповідних законодавчих норм.
Сергій Білий

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності