Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Мусульманин не потис жінці руку, і Німеччина відмовила йому у громадянстві

Адміністративний суд німецького регіону Баден-Вюртемберг відмовив лікарю-мусульманину у наданні громадянства через те, що він відмовився потиснути руку жінці.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

40-річний лікар з Лівану подав заяву на отримання громадянства ще у 2012 році. Для цього він підписав декларацію про дотримання німецької конституції та пройшов тест на натуралізацію, який зокрема включає знання мови, отримавши максимальну оцінку.

Однак під час вручення сертифіката про громадянство чоловік відмовився потиснути руку жінці, яка його зареєструвала. Після цього вона відхилила заяву про отримання громадянства.

У суді чоловік стверджував, що пообіцяв дружині не тиснути руки іншим жінкам та заявив, що підтримує гендерну рівність між чоловіками та жінками. Однак суд вирішив, що та людина, яка «відкидає рукостискання як частину культури», тим самим не приймає «інтеграцію у німецькі умови життя».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пізніше чоловік заявив, що відмовляється тиснути руку і чоловікам, що, мовляв, свідчить про його однакове ставлення до чоловіків і жінок, але суд не повірив цьому, назвавши це «тактичним ходом».

Також суд зауважив, що рукостискання має юридичне значення, бо символізує укладення угоди, а кожен, хто відмовляється тиснути руку через стать, порушує конституцію ФРН, в якій закріплена рівність чоловіків та жінок.

ФОТО ілюстративне

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності