Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Мусульманин уявив себе Робін Гудом і вбив з лука кількох людей у Норвегії

У місті Конгсберг на півдні Норвегії озброєний луком і стрілами чоловік напав на перехожих та вбив п’ятьох людей.

Про це повідомляє Reuters.

Внаслідок нападу загинули чотири жінки і один чоловік 50-70 років. Ще двоє людей (зокрема один поліцейський) були поранені.

Патрульні спробували затримати його, однак він вистрілив у них кілька разів і втік.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Через кілька хвилин в район направили додаткові озброєні патрулі, і о 18:47 підозрюваного спіймали. Після інциденту поліцейським (які в Норвегії, як правило, не носять зброю) наказали озброїтися.

Нападником виявив 37-річний громадянин Данії, який нещодавно прийняв іслам. Відомо, що в поліцію раніше надходили повідомлення про його «радикалізацію».

Раніше його судили за пограбування і купівлю наркотиків, а пів року тому він отримав шестимісячний судову заборону наближатися до двох своїх родичів, яким він погрожував вбивством.

Поліція безпеки Норвегії заявила, що наразі розцінює напад як теракт.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це масове вбивство – друге за кількістю жертв в історії Норвегії. Більше людей загинули тільки під час теракту, який у липні 2011 року скоїв Андерс Брейвік. Тоді загинули 77 людей, але вже незабаром він може вийти на волю…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності