Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Музей Б. Лепкого на Тернопіллі збагатився безцінними раритетами

Обласний комунальний музей Богдана Лепкого в Бережанах поповнився унікальними експонатами з Канади.

Прижиттєві видання творів Богдана Лепкого передала на зберігання в його фонди завідувачка бібліотекою Інституту святого Володимира у Торонто Галина Остапчук.

Музейну збірку повнили книги «Починок» видана у друкарні «Свобода» в Нью-Джерсі в 1917 році, «От так собі: мініяттури» видавництва «Червоної Калини», 1926 рік, «Оповідання»  Українське видавництво, «Начерк історії української літератури. Книга 1 (до нападів татар)» – Коломия: Галицька накладня Якова Оренштайна, «Начерк історії української літератури. Книга 2 (від нападів татар до Котляревського)» – Коломия: Галицька накладня Якова Оренштайна.

До речі книги, які побачили в світ у коломийській друкарні Оренштайна нині є бібліографічними раритетами. Вони зберігаються, зокрема, у колекціях Петра Арсенича, Зеновія Жеребецького (Івано-Франківськ), Івана Вишиванюка (Коломия) та ін. Багато їх є в особистій бібліотеці Івана Франка (нині є складовою частиною архіву письменника у Відділі рукописних фондів і текстології Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України у Києві). Але найбільшою колекцією видань Оренштайна нині володіє бібліотека Торонтського університету, де вони всі оцифровані.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності