Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

МВФ “дарує” Україні $2,7 млрд. в обмін на реформи та добровільно-примусову вакцинацію населення?

Рада керуючих МВФ затвердила розподіл спеціальних прав запозичення (СПЗ) на підтримку світової економіки на суму $650 млрд. Україна в рамках цієї програми отримає транш в 2,7 млрд доларів вже до кінця літа (В ЦЕЙ ЧАС ЗАРОБІТЧАНИ ЩОРОКУ ПРИНОСЯТЬ УКРАЇНІ 13-14 МЛРД. ДОЛАРІВ). Його повертати не потрібно, адже це загальне рішення для боротьби з наслідками пандемії у всьому світі.

Про це повідомляє МВФ.

Це історичне рішення – найбільший розподіл СПЗ в історії МВФ і стимул для світової економіки під час безпрецедентної кризи“, – заявила директорка-розпорядниця МВФ Крісталіна Георгієва.

За її словами, розподіл СПЗ допоможе державам-членам “задовольнити довгострокову глобальну потребу в резервах, зміцнить довіру і сприятиме посиленню стійкості та стабільності світової економіки”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Це особливо допоможе нашим найбільш вразливим державам-членам, які важко справляються з наслідками кризи COVID-19“, – додала Георгієва.

Загальний розподіл СПЗ набуде чинності 23 серпня, в цей день нові СПЗ переведуть країнам-членам МВФ пропорційно їхнім квотам у Фонді.

2,7 млрд з цієї суми Україна отримає “безоплатно та безумовно“, пояснив у Faсebook заступник виконавчого директора від України в МВФ Владислав Рашкован.

Саме розміщення пройде 23 серпня. Як я вже казав, це гарний подарунок для України, і ми його отримаємо ще й до 30-річчя незалежності“, – додав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для України ця допомога вкрай важлива.

Країна вже понад рік не може отримати транш МВФ за програмою від 9 червня 2020 року на близько 5 млрд доларів, спрямовану на допомогу у подоланні наслідків пандемії COVID-19.

12 червня 2020 року Україна отримала перший транш кредиту МВФ у рамках нової програми співпраці в розмірі 2,1 млрд доларів.

Очікувалося, що решта суми одним чи двома траншами надійде до України ще у 2020 році, а потім до літа 2021 року. Але цього не сталося.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Причина – недостатній прогрес у втілення обіцяних Києвом реформ. Готовність України до наступного траншу МВФ оцінюватиме у вересні 2021-го.

Нещодавно Володимир Зеленський спілкувався з директоркою МВФ Крісталіною Георгієвою, після чого стало зрозуміло, що усі вимоги фонду ще не виконані.

Для отримання грошей в рамках виділення СПЗ виконувати додаткові зобов’язання Україні не знадобиться.

5 ключових вимог:

МВФ чекало на виконання Києвом п’яти ключових умов:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

1-2. Серед них – реформування Вищої Ради, законодавче унормування діяльності НАБУ (конкуренти СБУ і ДБР у полюванні на суддю Чауса)  та процедура призначення голови бюро.

3. Третьою вимогою є повернення до законодавства можливості тюремного ув’язнення як покарання за неправдиве декларування статків чиновників.

4. Також МВФ наполягає на поверненні до ринкових цін на газ для населення.

5. П’ятою ключовою вимогою МВФ, кажуть в уряді, було макроекономічні показники бюджетів на 2022-2023 роки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Уряд Шмигаля запевняє, що більшість з них вже практично виконані…

А на Печерських пагорбах кажуть, що є ще кілька офіційно неозвучених вимог, серед них: обов’язкова добровільно-примусова вакцинація усього населення України від коронавірусу… І як після цього не повірити після цього у глобальну світову змову?..

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності