Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Ми знайдмо вбивць розстріляного вояка ЗСУ, – Президент (відео+21 – без ретуші)

Слава Україні!
Ці слова набули нового значення. Точніше не нового, а додаткового. Більш емоційного, більш сильного, більш героїчного. Більш яскравого і більш трагічного.
“Слава Україні” – це були останні слова українського військовополоненого Шадура Тимофія Михайловича, 07.01.1983 р.н., який з початку лютого ц.р. вважався зниклим безвісти в районі н.п. Залізнянське Донецької області, а його, виявляється, розстріляли рашистські виродки. Він помер дуже гідно. Смертю справжнього героя. Нескореного воїна.
Про поперднє встановлення особи загиблого воїна повідомляє Генштаб ЗСУ:
Він не стояв на колінах перед нечистю. Не благав їх ні про що. Не принижувався. Не плакав. Курив свою останню цигарку і сказав свої останні слова – слава Україні!
За ці слова його і розстріляли приблизно 3 лютого. На відео чути, як оскаженіли окупанти, почувши його слова. І почали після цього стріляти… Можливо, не планували. Вбивство було істеричною помстою виродків, реакцією на патріотизм і незламність українця.
росія багато би віддала за те, щоб такий герой був у них. Йому би присвятили всі ефіри на телебаченні і вручили всі можливі нагороди. Але у них такого немає. кацапи-рашисти в полоні поводяться зовсім інакше. А полонені кацапи ниють, жаліються на командування, брешуть, а Україна витрачає на їх утримування приблизно 10 тис. грн на місяць – їх годує, тримає у теплі, сплять на теплих нарах на матрацах під одіялами, дає можливість телефонувати додому…
А у нас такий герой є. І треба віддати йому максимальну шану. Цей саме той випадок, коли треба ставити пам’ятники на честь загиблого. Це той випадок, коли іменем героя можна називати вулиці. Його історія – хрестоматійна. Зразок для прикладу, слава на віка. Законне місце в підручниках по історії.
Ну і, звісно, державні нагороди найвищого гатунку. Він має отримати все, що належить канонічному герою.
ВІДЕО +21

Зеленський наголосив, що Україна не забуде подвиг героя.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував розстріл полоненого воїна ЗСУ. Він наголосив, що Україна знайде вбивць.

Про це він сказав 6 березня під час свого звернення до українців наприкінці дня.

“Сьогодні зʼявилося відео, як окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: “Слава Україні!” Хочу, щоб ми всі разом, у єдності, відповіли на його слова: “Герою слава! Героям слава! Україні слава!” І ми знайдемо вбивць. Завдяки нашій єдності, завдяки нашій рішучості, завдяки тому, що ми цінуємо всю Україну і кожного українця, ми точно знаємо результат цієї війни. Із перших днів війни знаємо. В Україні завжди звучатиме: “Слава Україні!” І мільйони завжди відповідатимуть: “Героям слава!” Завжди буде саме так. Україна не забуде подвигу кожного і кожної, чиє життя навіки дало волю для України”, – сказав президент.

У Мережі 6 лютого опублікували відео, як окупанти жорстоко розстрілюють воїна ЗСУ, який, ймовірно, здався в полон та був без зброї. москалі вбили захисника після слів: “Слава Україні!”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дмитро Кулеба закликав прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана розслідувати розстріл росіянами українського військового.

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив, що за фактом розстрілу російськими окупантами полоненого воїна ЗСУ відкрито кримінальне провадження.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності