Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Мирні переговори з рф залежать від перемоги України на полі бою, – НАТО

Результат переговорів між Києвом та москвою залежатиме від ситуації на фронті. Водночас НАТО бажає бачити Україну незалежною та здатною відкинути солдат російського диктатора.

Про це заявив колишній норвезький лівий соціаліст і неомарксист генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю для «Радіо Свобода».

Відповідаючи на питання, наскільки ймовірний сценарій того, що лінія фронту буде заморожена там, де вона пролягає зараз, Столтенберг відповів, що відповідальність НАТО полягає у тому, аби цього не трапилось.

“Те, чого ми б хотіли, – це бачити Україну, яка здатна звільнити більше землі, відкинути солдатів президента путіна, і тоді це може створити умови для якихось переговорів”, – каже Єнс Столтенберг.

Україна, як відзначив Столтенберг, самостійно вирішує, які умови для переговорів та результат є прийнятими для неї. Водночас він додав, що результат перегорів нерозривно пов’язаний з силою на полі бою.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
“Отже, якщо хочемо шляхом переговорів досягти рішення, при якому Україна завтра переможе як незалежна суверенна держава, тоді нам потрібно надати військову підтримку сьогодні”, – уточнює Єнс Столтенберг.

Раніше ми писали, що Міністри закордонних справ країн НАТО обговорять початок розробки багаторічної програми підтримки для України.

Також нагадаємо, що Швеція все ще може стати членом НАТО до липня 2023 року. Після заявки Фінляндії Туреччина схвалить вступ і другої скандинавської країни.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності