Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Мюллер присоромила німців за потурання «фюреру Путіну»

Німцям варто було б згадати, яким було життя при диктатурі, і не підтримувати Путіна, а українців, таку думку озвучила румуно-німецька письменниця і лауреат Нобелівської премії Герта Мюллер.

«Путіна сьогодні високо цінують: хіба це не сумно? Найбільше мене дивує, наприклад, те, що в Східній Німеччині багато хто говорить, що розумє Путіна. Я вважаю це ганебним. Стіна впала, тепер у них є все, є права. Вихідці зі сходу мають бути на боці України. Мене охоплює гнів, коли люди з колишньої НДР забувають, яким було життя при диктатурі. Всі хочуть тікати від диктатури. Ніхто не хоче бути в цій Євразійської імперії, де командує Путін», – заявила Герта Мюллер італійському виданню La Repubblica.

Президента Росії Мюллер назвала «фахівцем з дестабілізації».

«По суті, він не хоче привласнювати України – він хоче лише дестабілізувати її настільки, щоб вона не могла вступити в ЄС. Це огидно», – вважає письменниця.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Націоналізм завжди несе в собі елемент ірраціональності. Ідеології не стоять на місці: вони ростуть, піднімаються. І в той момент, коли націоналізм трансформується в ідеологію, він стає небезпечним. У випадку з Росією побоювання викликає той факт, що може статися повернення до ознак «Великої Нації». З іншого боку, Путін прийшов з КДБ, і йому знайомий лише цей світ», – резюмувала Мюллер.

Довідка:
Батько Грети Мюллер служив у військах СС, а її мати п’ять років провела в трудовому таборі на території України, а сама письменниця свого часу була в опозиції до режиму Чаушеску. Так що кому, як не Мюллер, міркувати про Путіна і диктатурі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності