Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

На 11,4% упала економіка України в ІІ-кварталі…

Економіка України у другому кварталі 2020 року внаслідок коронакризи упала на 11,4% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

По це йдеться у оперативномі звіті, який було оприлюднено на сайті Держстату у п’ятницю, 14 серпня.

Реальний ВВП у II кварталі 2020 року зменшився порівняно з попереднім кварталом на 9,9% (з урахуванням сезонного фактору), а порівняно з II кварталом 2019 року – на 11,4%“, – йдеться у повідомленні.

Падіння почалось у січні, а до того з 2016 року економіка України зростала.

Економіст Володимир Компанієць у Facebook повідомив, що за обсягом падіння це можна порівняти з впливом окупації територій в Донецькій та Луганській області.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Польщі, яку хтось там намагається наздогнати, зниження за цей же період склало 7,9%“, – додав Компанієць.

Падіння ВВП України

Падіння ВВП України Facebook Володимира Компанійця

Загалом, українська економіка за підсумками 2020 року скоротиться на 6%, але найгірший період вже позаду. У наступні роки її зростання складе близько 4%. Про це йдеться в оновленому інфляційному звіті за липень 2020 року, опублікованому на сайті НБУ.

Падіння економіки в Україні може тривати до жовтня. При цьому коронакриза буде супроводжуватися другою хвилею банкрутств підприємств. Про це заявив ексзаступник голови правління НБУ, фінансист, економіст Олександр Савченко.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності