Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

На $200 млн більше надіслали заробітчани в Україну в 2020, – Шмигаль знає?

Впродовж 2020 року обсяг переказів трудових мігрантів в Україну становив $12,121 млрд. Це на $200 мільйонів більше, ніж у 2019 році.

Про це повідомляється у звіті Національного банку України (НБУ). Тільки ось риторичне запитаннячко: а прем’єр Шмигаль, який хоче повернути заробітчан додому черговими обіцянками-цяцянками, в курсі цих цифр?!

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Так, торік в Україну надійшло:

  • $4,7 млрд через кореспондентські рахунки банків (у 2019 році – 3,8 млрд);
  • $2,69 млрд через міжнародні платіжні системи (у 2019 році – 2,2 млрд);
  • $4,7 млрд через неформальні канали (у 2019 році – 5,8 млрд).

Дані наведені без урахування тимчасово окупованих територій.

В НБУ уточнили, що приватні грошові перекази є доходом домашніх господарств, що надходить від інших домогосподарств з-за кордону, та пов’язані з тимчасовою або постійною міграцією населення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Перекази можуть здійснювати як за офіційними каналами (через банки, міжнародні системи грошових переказів, поштові відділення), так і неофіційними – шляхом передачі наявних грошей та інших матеріальних цінностей від одного домогосподарства іншому.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності