Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

На Байдена та Обаму скоєно бактеріологічний замах, – в США медійна істерія

В США паніка через те, що Ненсі Пелосі, у якої виявили коронавірус, днями на церемонії в Білому Домі спочатку цілувалася з Байденом, а потім обіймалася з Обамою і навіть поцілувала йому руку. У зв’язку з цим американські уряд та ЗМІ провели власні розслідування, які зайняли чиодну сторінку в тамтешніх виданнях.

Ось, що “коротко” пише відоме на увесь світ New York Post:

Так спікер Палати представників Ненсі Пелосі повідомила в четвер, що вона дала позитивний результат на COVID-19 невдовзі після того, як президент Байден поцілував її в Білому домі, приєднавшись до сестри Байдена в зростаючому списку впливових демократів, які заразилися коронавірусом цього тижня.

Білий дім наполягав у четвер на тому, що Байдену, якому цього року виповнюється 80 років, не потрібно вживати додаткових заходів обережності, і оголосив про плани провести велике святкування на відкритому повітрі в п’ятницю, щоб відзначити підтвердження Кетанджі Брауна Джексона у Верховному суді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Страшний вірус охопив округ Колумбія після елітної вечері Gridiron Club у білих краватках минулих вихідних, де зустрічалися генеральний прокурор Меррік Гарленд, міністр торгівлі Джіна Раймондо, сенатор Сьюзан Коллінз (Р-Мейн) і багато репортерів, перш ніж отримати позитивний тест цього тижня.

Байден пропустив пихатий гала-концерт, щоб провести вихідні у своєму будинку у Вілмінгтоні, де він часто приймає свою сестру Валері Байден Оуенс. Сестра президента оприлюднила свій власний діагноз у четвер. Її видавець сказав, що вона не була близьким контактом зі своїм братом, як визначено CDC, хоча неясно, чи спілкувалася вона з ним минулого тижня.

Кореспондент Fox News Пітер Дусі запитав прес-секретаря Білого дому Джен Псакі на її брифінгу в четвер, чи «існує якийсь ризик», що вечірка Байдена на святкування Джексона буде «суперпоширювальною подією», використовуючи глузливу термінологію, широко застосовувану до події в Трояндовому саду 2020 року, де колишній президент Дональд Трамп відзначив призначення на посаду судді Верховного суду Емі Коні Барретт.

Тоді у Трампа був позитивний результат після цієї події, що проходила переважно на відкритому повітрі, і він був госпіталізований на три ночі в Національний військово-медичний центр Уолтера Ріда в Меріленді. Захворіло й багато інших гостей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ну, на той момент вакцини були недоступні, люди не були щеплені», — сказала Псакі про подію Барретта. – «Це, безумовно, ставить нас у інший простір. Ця подія також відбудеться завтра на вулиці».

Псакі також зіткнулася з питаннями щодо визначення тісного контакту за даними CDC (американський аналог МОЗУ). Агенція охорони здоров’я описує близький контакт як перебування в межах 6 футів загалом протягом 15 хвилин протягом 24 годин:

Репортер Bloomberg Джош Вінгроув зазначив, що Пелосі стояла досить близько до Байдена майже 15 хвилин у середу, коли вона та інші законодавці юрбилися біля нього на заході підписання законопроекту про реформу пошти.

У вівторок Пелосі отримала поцілунок в щоку від Байдена на заході, присвяченому 12-річчю Obamacare.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На заході у вівторок брав участь також колишній президент Барак Обама, який обмінявся обіймами з директором з комунікацій віце-президентки Камали Харріс Джамалом Сіммонсом. Сіммонс, який також був на обіді Gridiron, на наступний день отримав позитивний результат.

З гостей практично ніхто не носив противірусні маски для обличчя на двох зібраннях, на яких були присутні Пелосі та Байден, а потім президент вітав гостей. Повноваження щодо масок у приміщенні в округу Колумбія були скасовані безпосередньо перед промовою Байдена 1 березня про стан Союзу.

«Наскільки нам відомо, спікер Пелосі могла піти одразу після останньої події за 14 хвилин, а попередньої – 45 хвилин… вона була за 7 футів», – сказав Вінгроув.

Псакі відповіла, що «єдина відмінність» для Байдена полягає в тому, що він буде проходити тестування щодня і носитиме маску в приміщенні, якщо вважатиметься, що він близький до когось із вірусом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Псакі визнала журналісту NBC Пітеру Александеру, що Байден, можливо, спілкувався на обох заходах Білого дому з людьми, які не проходили тестування на вірус.

Незрозуміло, що станеться, якби Байден, чий похилий вік ставить його під підвищений ризик серйозної хвороби або смерті, заразився вірусом, а Білий дім не сказав, чи приймає він якісь профілактичні препарати для запобігання симптомам.

Прес-секретар Пелосі Дрю Хеммілл написав у четвер вранці, що 82-річна Пелосі дала позитивний результат, але сказала, що хвороба безсимптомна і Пелосі перебуває на карантині.

Незабаром після оголошення Хеммілли Білий дім заявив, що в середу ввечері тест на COVID-19 у Байдена був негативним. Адміністрація стверджувала, що він «не вважається близьким контактом зі спікером Пелосі, як це визначено CDC».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Президент бачив спікера Пелосі на заходах у Білому домі та коротко спілкувався протягом останніх двох днів», – йдеться у повідомленні.

Голова комітету з розвідки Палати представників Адам Шифф (штат Каліфорнія) і представник Хоакін Кастро (штат Техас) також показали позитивний результат тесту цього тижня.

Псакі, яка нещодавно одужала від другої інфекції COVID-19, відкинула пропозицію репортера про тестування Байдена щодня, сказавши: «Це рішення прийме його лікар, але на даний момент це не є потрібним».

Байден, Харріс і Джексон виступила з промовою на Південній галявині в п’ятницю, щоб відзначити те, що Джексон стала першою чорношкірою жінкою, яка приєдналася до Верховного суду. Згідно з політикою Білого дому, Харріс вважається близьким контактом Сіммонса, і в результаті він повинен носити маску, перебуваючи поблизу інших людей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Байдена була чудова смуга удачі, оскільки інші близькі йому люди підхопили вірус, який вбив майже 1 мільйон жителів США(крутіше ніж у Китаї та цілому світі?!, – ред.)

За останній місяць ще один джентльмен Даг Емхофф, Обама, кандидат від Демократичної партії 2016 року Гілларі Клінтон, заступник Псакі Карін Жан-П’єр та багато демократів Палати представників на конференції у Філадельфії, де був присутній Байден, також захворіли.

Щонайменше 14 законодавців, журналістів, посадових осіб адміністрації та співробітників Білого дому, які були присутні на обіді Gridiron, дали позитивний результат. Багато випадків серед журналістів не розголошуються публічно.

Пелосі мала очолити делегацію Конгресу в Азії під час майбутньої двотижневої перерви в Конгресі. Її речник написав у Twitter, що поїздка буде відкладена.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зростання випадків зараження в Окрузі Колумбія відбувається через послаблення обмежень щодо COVID-19 по всій країні.

У лютому CDC змінило свої рекомендації щодо маскування, проголосивши, що в зонах з низьким ризиком більше не потрібно носити захисні маски в громадських приміщеннях.

Мер округу Колумбія Мюріел Боузер, яка окремо оголосила в четвер, що вона дала позитивний результат на COVID-19, оголосила, що вимога на носіння масок у приміщенні закінчиться 1 березня. Це рішення було в кінцевому підсумку виконано в Капітолії, де Пелосі раніше  врізала зарплату республіканцям, які порушували правила щодо носіння масок.

Капітолій частково знову відкрився для туристів минулого місяця вперше за два роки.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Незважаючи на повернення до нормального режиму, минулого тижня Пелосі вирішила продовжити голосування за довіреністю, посилаючись на лист сержанта палати представників Вільяма Волкера про те, що надзвичайна ситуація у сфері охорони здоров’я «залишається в силі».

Політика дозволяє членам уряду подавати свої голоси через призначених колег і закінчується 14 травня.

Випадки коронавірусу в США залишаються набагато нижчими, ніж висота сплеску варіанту Omicron у січні, який ковзнув середньої позначки за 7 днів, демонструє невелике збільшення цього тижня, оскільки більше людей стикаються з підваріантом BA.2.

А поки у США вирують такі пристрасті, за якими можуть написати сценарій на всі 300 серій якоїсь нової мильної опери а-ля Санта-Барбара з району Мелл-Роуз, в цей же час у Великобританії уже кілька місяців як Борис Джонсон скасував усі канатинні обмеження і сказав, що нації пора виробляти власний імунітет, і жодних проблем в Уряді чи серед громадян там поки не виникає…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності