Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

На час карантину Уряд заборонив надавати статистику смертей на Львівщині

Уряд заборонив управлінню статистики Львівщини оприлюднювати інформацію про причини смертей на час дії карантину.

Про це пише “Четверта студія”.

Як наголосили в управлінні статистики Львівщини, вони зможуть сформувати та оприлюднити інформацію про кількість померлих за причинами смерті у області, починаючи з січня цього року, лише після закінчення карантину та після отримання від відділу державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Мін’юсту адміністративних даних.

В управлінні пояснили, що своєю постановою Кабмін та своїм листом Міністерство юстиції заборонили органам державної статистики отримати доступ до документів, на підставі яких вони й створюють статистичні підбірки, на час дії карантину.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 16.03.2020 №215) та відповідно до листа Міністерства юстиції від 06.05.2020 №20554/6991-26-20/19.4.2. лікарські свідоцтва (фельдшерські довідки) про смерть, лікарські свідоцтва про перинатальну смерть та копії рішень суду про встановлення факту смерті, які є первинними документами для розробки державного статистичного спостереження “Природний рух населення” у частині розподілу випадків смерті за причинами смерті, починаючи із документів за березень, органи державної статистики зможуть отримати після закінчення карантину” – йдеться у відповіді управління статистики.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності