Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На честь святого Папи у Львові найменували проспект (фото)

У Львові урочисто відкрили проспект святого Папи Івана Павла ІІ. Цю подію приурочили 20-літтю візиту Понтифіка в Україну. Раніше, ухвалою Львівської міської ради було вирішено частину вулиці Хуторівка (від вул. Стрийської до просп. Червоної Калини) перейменувати на проспект святого Папи Івана Павла ІІ.

Розпочалася подія неподалік філософсько-богословського факультету УКУ (вул. Хуторівка, 35а). Серед учасників події були декан філософсько-богословського факультету о. Юрій Щурко,  Митрополит і Архієпископ Львівський УГКЦ Владика Ігор, Митрополит і Архієпископ Львівський РКЦ  Владика Мечислав Мокшицький, владика Борис Ґудзяк, Архієпископ і Митрополит Філадельфійський УГКЦ, а також міський голова Львова Андрій Садовий.

Зі словом привітання до присутніх звернувся також ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа УГКЦ о. Ігор Бойко.

Нагадаємо, що упродовж 23-27 червня Україна святкує 20-річчя візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до України. Значна частина візиту святого Папи відбувалася на Сихові, де й розташовано новоперейменований проспект на честь Понтифіка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також у Львівській міській раді відбулася урочиста академія до 20-ліття візиту святого Папи Івана Павла ІІ до Львова. До події долучилися керівництво міста та області, науковці, священники, ченці та черниці, проведено круглий стіл «Україна вітає Папу – 20 років опісля» і академічна сесія «Папа слов’янин і Україна».

До слова, в багатьох містах західної частини України, де значну частину населення становлять віряни УГКЦ та РКЦ, уже існують вулиці та провулки імені покійного святого Папи…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності