Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

На два роки Путіну і його оточенню заборонено відвідувати міжнародні чемпіонати

Глава Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Вітольд Банька дав свій коментар після рішення Спортивного арбітражного суду (CAS) відсторонити Росію від міжнародних змагань на два роки.

Слова Баньки наводить сайт WADA.

Ми раді виграти таку важливу справу. CAS однозначно підтвердив наші висновки про те, що російська влада нахабно і незаконно маніпулювала даними московської лабораторії, намагаючись приховати державну систему допінгу. Перед обличчям постійного опору і заперечення з боку Росії, ми чітко довели свою правоту відповідно до належних процедур“, – сказав Банька.

Він підкреслив, що дане рішення є важливим моментом для чистоти спорту, однак, за його словами, в рішенні CAS є і мінус:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

“Ми, однак, розчаровані тим, що комісія CAS не схвалила всі без винятку покарання, такі як відсторонення на чотири роки. Ми вважаємо, що вони були пропорційними і розумними, але в кінцевому підсумку WADA є не суддею, а прокурором, і ми повинні поважати рішення CAS“.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: Всесвітнє антидопінгове агентство заборонило РФ на 4 роки участь у великих міжнародних змаганнях

Банька також нагадав, що це рішення, прийняте щодо Росії, є “найсерйознішим наслідком, коли-небудь накладеним на будь-яку країну за правопорушення, пов’язані з допінгом“.

Це дає чіткий сигнал про те, що шахрайство на державному рівні і узгоджені зусилля з підриву глобальної антидопінгової системи неприпустимі. Кричуща маніпуляція даними з боку російської влади була останньою в довгому списку правопорушень і привела сьогодні до серйозних наслідків“, – підкреслив Банька.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Президент WADA додав, що у російської влади були можливості навести порядок і приєднатися до світової антидопінгової спільноти, але “замість цього вони вважали за краще продовжити свій шлях обману і заперечення“.

Відсторонення Росії: що було раніше

  • Початкове рішення WADA було прийнято 9 грудня 2019 року у зв’язку з підміною допінг-проб Московської антидопінгової лабораторії.
  • Глава WADA заявив, що відсторонення Росії не торкнеться Євро-2020, так як “передбачені винятки”.
  • У січні 2020 року Московська антидопінгова лабораторія була позбавлена ліцензії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності