Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

На екс-міністра завели справу за «подарунок»

Проти колишнього міністра аграрної політики свободівця Ігоря Швайки порушили кримінальну справу за подарунок від колишніх працівників ДПЗКУ мотоцикл Harley-Davidson моделі FLH 2013 року випуску, вартістю щонайменше 250 тисяч гривень, про що свідчить постанова Печерського райсуду від 29 липня.

Порушено кримінальне провадження за ст. 368 ККУ (одержання неправомірної вигоди).

Мотоцикл було придбано в липні минулого року (!) і передано Швайці в серпні. У документах про купівлю мотоцикла стоять підписи нібито Ігоря Швайки. З цієї причини столичне ГУ МВС має намір провести графологічну експертизу почерку.
На питання журналістів Швайка підтвердив, що цей мотоцикл – подарунок друзів.

«Знали, що я давно уже хотів мотоцикл. І близькі друзі зробили такий подарунок. Сказали – тепер треба вступати в клуб і опановувати», – прокоментував Швайка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що в Україні уже тривалий час існує обмеження, за яким подарований вчителю чи лікарю букет квітів можна розцінювати, як хабар! Раніше вартість букета обмежувалася спершу до 50, а потім – до 99 грн. Міністрам, мабуть, теж можна дарувати мотоцикли до якоїсь визначеної суми?..

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності