Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На хід цієї війни комета Галлея вплинути не встигне…

Комета Галлея 9 грудня почала свій шлях повернення в бік Землі, повідомляє Space.com.

Він триватиме 38 років.

Найвідоміша з комет рухається навколо Сонця сплощеною еліптичною орбітою, яка наближає її до Сонця, а потім виносить далеко за зовнішні межі Сонячної системи.

Востаннє комета наближалася до Сонця 9 лютого 1986 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

9 грудня 03:00 за Києвом комета прибула в афелій, дальній кінець її орбіти на відстані 5,26 мільярда км, у 759,8 мільйона км за орбітою Нептуна, найдальшої відомої планети.

Востаннє комета Галлея була у цій точці своєї орбіти у квітні 1948 року, тобто за три роки після завершення ІІІ-Світової.

За 38 років комета наблизиться до Землі.

Нещодавно, досліджуючи Енцелад, обсерваторія зуміла зафіксувати шлейф водяної пари, який бив на висоту цілих 10 тисяч кілометрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також космічний телескоп Джеймса Вебба знайшов найвіддаленішу активну надмасивну чорну діру, яка наразі відома, у галактиці CEERS 1019, що утворилася через 570 мільйонів років після Великого вибуху.

Крім того, космічний телескоп «Джеймс Вебб» показав подробиці будови першого поясу астероїдів, знайденого за межами Сонячної системи.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності