Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

На Луганщині п’яні російські військові “загубили” техніку – у РФ порушили справу

Група російських військових у стані алкогольного сп’яніння втратили три одиниці бойової техніки на Луганщині – проти них порушили кримінальну справу в РФ.

Прокуратура Оренбурзької області порушила кримінальну справу за ознаками скоєння злочину, передбаченого ст. 293 КК РФ (недбалість) на групу військових в/ч 10801.

Санкції цієї статті у випадку заподіяння особливо великої шкоди, карається штрафом від 200 до 500 тисяч рублів, виправними роботами терміном до 2 років або арештом терміном до шести місяців.

За даними слідства, військовослужбовці в/ч 10801 під час виконання спеціальних бойових завдань, отримавши неправомірний доступ до алкоголю в м. Кіровську (Луганська область), помилково здійснили передислокацію до позицій ЗСУ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зрозумівши свою помилку, солдати втекли, кинувши три одиниці техніки та боєприпаси до неї.

Військова частина 10801 зареєстрована в місті Кизил (Республіка Тува). Командувач – Падерін Сєргєй Михайлович.

Тува традиційно вважається одним з найдепресивніших регіонів росії. Регіон дуже маленький, завжди входив до так званого куща розвитку Красноярського краю, великий політичний вплив там має міністр оборони рф Сєргєй Шойгу.

За даними видання “Медіазона”, саме з таких регіонів найчастіше надходить інформація про загибель солдатів у так званій “спеціальній воєнній операції в Україні”. Це пояснюється демографією, особливим ставленням до військової служби, великою щільністю військових частин, розташованих у регіоні, а низький рівень зарплат і безробіття роблять армію привабливою для молодих чоловіків.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще 21 березня сенаторка від Туви Людмила Нарусова повідомила, що в Україні загинули щонайменше 96 терміновиків: “У результаті з роти у сто людей живих залишилося четверо”.

Значна кількість втрат і відсутність реальних успіхів на Луганщині, ймовірно, негативно впливає на моральний стан російських військових і призводить до масового пияцтва й саботажу в лавах армії рф.

За інформацією аналітичного відділу ГІ “Права Справа”, брак особового складу військ кремль намагається компенсувати учасниками приватних військових кампаній та примусово мобілізованими мешканцями тимчасово окупованих територій Луганщини й Донеччини. При цьому “призовникам” з ОРДЛО видають застарілу зброю та амуніцію – так звані “мосінки” (гвинтівки Мосіна часів ще царської росії) та каски радянського зразку.

Наразі ситуація в регіоні залигається напруженою.  Важкі стрілецькі бої тривають у напрямках Воєводівки та Білогорівки, а також в Рубіжному та в Гірській громаді (Тошківка, Катеринівка, Золоте-4). Напередодні окупанти декілька десятків разів обстріляли Сєвєродонецьк. Своєю чергою, ЗСУ відійшли від Попасної на більш міцні позиції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності