Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

На Луганщині зафіксоване накопичення техніки і живої сили окупантів

Російсько-терористичні війська на Донбасі проводять військові навчання, а також передислоковують та накопичують заборонену Мінськими домовленостями важку бронетехніку і ствольну артилерію.

Так, починаючи з 22 березня аналітичним відділом ГІ «Права Справа» фіксується масова передислокація живої сили і техніки бойовиків у районі села Калинове, в напрямку селищ міського типу Троїцьке/Попасна. Зокрема, зафіксований рух колон у складі яких бронетехніка та «Урали» в кількості 15 одиниць.

Крім того, поблизу селища міського типу Калинове Попаснянського району Луганської області, проведено ротацію особового складу і передислокацію бронетехніки бойовиків так званої «ЛНР».

Селище міського типу Калинове розташоване за 4 км від станції Теплогірськ (м. Ірміно) та за 10 км від станції Стаханов (м. Алмазна). Сусідні населені пункти – місто Первомайськ на півночі. На захід від селища проходить так звана «лінія розмежування».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією місцевих джерел аналітичного відділу ГІ «Права Справа», в районі селища Калинове відбувається накопичення додаткових підрозділів бойовиків і розвантаження автомобілів з боєприпасами. У підвалах колишньої контори радгоспу «Росія», що розташована в самому центрі с. Калинове, бойовики обладнали склади з боєприпасами.​

Крім того, поблизу селища Калинове зафіксована робота комплексу радіоелектронної боротьби (РЕБ) бойовиків Р-330Ж «Житель». Станція перешкод призначена для: виявлення, пеленгування і радіозаглушення мобільних станцій систем рухомого супутникового зв’язку Інмарсат та Ірідіум; виявлення, пеленгування і радіозаглушення базових станцій систем стільникового зв’язку стандарту GSM 1900; радіозаглушення навігаційної апаратури споживачів систем супутникового зв’язку NAVSTAR (GPS).

Місце ймовірного базування РЕБу: територія Первомайського індустріально-педагогічного технікуму (колишнє ПТУ № 31) за адресою: вул. Потьомкіна, 39. У казармах, які розташовані на території технікуму, базується підрозділ зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби та підрозділи 6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу «народної міліції ЛНР».

20 жовтня 2016 року європейські дипломати звернулися до делегації РФ з вимогою пояснити присутність Р-330Ж «Житель», що, за висновками спостережень СММ, блокує зв’язок на підконтрольних сепаратистам територіях східної України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

29 жовтня 2016 року аналітичний відділ ГІ «Права Справа» повідомляв, що в Первомайську на території індустріально-педагогічного технікуму (ПТУ № 31) вибухнув боєкомплект. За інформацією місцевих джерел, вибухи складів також знищили комплекс Р-330 «Житель», що розташовувався на території навчального закладу.

Наразі, територія Первомайського індустріально-педагогічного технікуму – місце зберігання важкої бронетехніки бойовиків, яка має бути відведена у місця постійної дислокації для моніторингу представниками ОБСЄ.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, під прикриттям заходів бойової підготовки, окупанти забезпечували приховане переміщення через неконтрольовані Україною ділянки кордону на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях російських кадрових військовослужбовців для доукомплектування з’єднань і частин 1 та 2 Армійських корпусів.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності