Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На Львівщині закриють частину шкіл у сільській місцевості

З 1 вересня на Львівщині закриють частину загальноосвітніх навчальних закладів. Щодо 13 з них уже прийняті відповідні рішення. Питання 12-ти інших обговорять упродовж серпня.

Про це сьогодні, 4 серпня, на прес-конференції повідомила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Олександра Небожук, передає прес-служба ОДА.

Школи Львівщини у сільській місцевості мають малу кількість учнів. Так, упродовж 2014-2015 навчального року в області функціонувало 78 шкіл І ступеня, де навчалося до десяти учнів. Найбільша кількість таких шкіл розташовані у Старосамбірському та Дрогобицькому районах. У 56 навчальних закладах Львівщини І-ІІІ ступенів навчалося торік до 100 учнів.

«Основна мета змін – це надання якісної освіти. Коли вчитель викладає 4-5 предметів, то зрозумілим є те, що в такій школі дитина не може отримати якісну освіту. Учень повинен мати достойний колектив, вчителів, які дають знання незалежно від того, чи він проживає в селі, чи у великому місті», – розповіла Олександра Небожук.
Малокомплектність навчальних закладів негативно впливає на фінансові видатки на утримання учнів. При нормі видатків 8,9 тис. грн на одного учня середнє утримання учнів шкіл області обходиться в 10,8 тис. грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку Олександри Небожук, для якості навчального середовища кращим є також скасування навчання у дві зміни.

Загалом ситуація із чисельністю учнів на Львівщині покращується. Минулого навчального року загальна кількість учнів зросла на 2 тисячі у порівнянні з попереднім роком. Олександра Небожук зазначила, що на збільшення учнів вплинули не тільки позитивна демографічна ситуація Львівщині, але і приїзд населення із східних областей України.

До слова, у 2014-2015 навчальному році функціонувало 1399 загальноосвітніх навчальних закладів комунальної та недержавної форми власності.

І як тут не доповнити слова класика «… прощай, немытая Россия», додавши «здрастуй така ж, завтрашня Львівщино…»?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності