Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На Львівщині зростає народжуваність… ГО

У Львівській області зареєстровано 3096 громадських організацій (ГО), з них 341 (понад 10%) з’явилися протягом останнього року.

Про це йшлося 12 травня під час відеомосту між Львовом і Дніпропетровськом на тему «Як розпізнати «кишенькові» громадські організації, які приватизовують громадську думку у Львові і Дніпропетровську».

Як прокоментував голова Громадської ради при Львівській ОДА Степан Середа, створення великої кількості нових громадських організацій – відповідь на нестабільність в державі.

«Громадянське суспільство активізується, коли виникають якісь негаразди. Тому немає нічого дивного, що така кількість ГО виникла. Багато людей готуються в органи влади. Тому вони створюють своєрідні ГО на вимогу часу. Час проходить, ГО вмирають. За якийсь час вони можуть оживитися. Таке виникає, коли загальна ситуація в державі є нестабільною», – зазначив С. Середа.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Він нагадав, що у час Помаранчевої революції теж був сплеск громадських організацій. Водночас, зазначив С. Середа, в Україні нема чіткої системи відслідковування ГО – чим вони займаються, звідки фінансуються.

«Я впевнений, що у ВР немає жодного депутата, який не має своєї ГО. Відповідно він її фінансує, він її створив для певних речей, і вона виконує його особисті завдання і, можливо, десь-щось для народу. Організацій, які би справді обстоювали питання людей, нації, Львівщини – є небагато», – додав С. Середа.

За його словами, не всі активісти прийшли у Громадську раду при ЛОДА, аби відстоювати інтереси громади Львівщини.
«Я місяць є головою Громадської ради при ЛОДА, починаю відслідковувати – хто і з якою метою прийшов. Через декілька місяців робота все покаже – хто прийшов працювати для людей, а хто прийшов вирішувати інтереси свого депутата, директора заводу, бізнесмена чи олігарха», – зауважив голова Громадської ради.

Для порівняння, на Дніпропетровщині зареєстровано 2300 громадських організацій, з них 216 – протягом останнього року.
Редакція «ЗЛ» через місцеві управління юстиції та реєстраційні палати з’ясувала, що подібна ситуація відбувається скрізь по Західній Україні, вочевидь, дійсно, наступають місцеві вибори, а політичним партіям у нас знову не вірять…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Ярослав С.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності