Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

На Лиманському напрямку тривають важкі бої

За інформацією Генштабу ЗСУ, Сили оборони поступово просуваються на Бердянському та Мелітопольському напрямках, водночас на сході росіяни наступають на кількох напрямках.

Противник і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. За минулу добу відбулося 39 бойових зіткнень Сил оборони з ворогом.

Наразі найважчим напрямком є Лиманський напрямок де ворог робить спроби наступати. На цьому напрямку противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах Невського та південніше Діброви Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Виїмки і  Спірного Донецької області.

Але найголовніше, що саме там досі проти ЗСУ воюють бійці ПВК “Вагнер”, зокрема артилерійські підрозділи.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За повідомленням Пентагону, вони володіють інформацією про те, що частина найманців російської ПВК “Вагнер” продовжують перебувати на окупованій Росією території України. Речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер зауважив наступне: “Щодо ПВК “Вагнер” та її дислокації, я б сказав, що ми продовжуємо бачити деякі елементи групи Вагнера на окупованій Росією території України”.

На жаль, у окупантів є тактичні успіхи. Противник не припиняє атакувати позиції ЗСУ у районі Серебрянського лісництва, у районі Невського та Торського.

За інформацією місцевих джерел “Права Справа”, була зафіксована передислокація окремих підрозділів 98-ї повітряно-десантної дивізії (місце постійної дислокації — Іваново).

За інформацією заступниці міністра оборони Г. Маляр, “там точаться запеклі бої. Противник атакує Білогорівку, Серебрянку. Ситуація доволі складна”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вже кілька тижнів поспіль рекордним щодо активності ворожої артилерії залишається саме Лимансько-Куп’янський напрямок. Характерною рисою цієї ділянки фронту є те, що там ворог більше застосовує регулярні війська та бронетехніку.

Окупанти намагаються прорватися як до Лимана, так і створити оперативне оточення в районі Сіверська. Є загроза українському угрупованню в районі Білогорівки. Там досить серйозна ситуація.
Утім, незважаючи на зусилля противника,  українські сили міцно тримають оборону на Лиманському напрямку. І хоча ворог намагався наступати на цих ділянках фронту, зараз українські сили перехопили ініціативу і зупиняють просування окупантів.

На цьому напрямку переважно зосереджені війська регулярної армії рф: піхота, повітряно-десантні війська та підрозділи армійського корпусу так званої лнр. Збройні Сили України знищують ворога ще при спробах їхніх атак, а в разі наближення бронетехніки ворога, українські протитанкісти їх ліквідовують.

Незважаючи на всю небезпеку цієї ситуації, є і позитив.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сили оборони України вели зустрічні наступальні дії на напрямку Білогорівка — Діброва, мали частковий успіх та закріплюються на досягнутих рубежах.

Крім того, українські військові під час наступальних дій окупантів “утилізували” командувача штурмових груп 6-го гвардійського полку під позивним “Каспій”.

Активізація противника на Лиманському напрямку пов’язана з тим, що окупанти прагнуть перехопити ініціативу та захопити нові території.

Спеціально для Центру громадської аналітики “Вежа”.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності