Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

На найзбитковішому підприємстві України – “Укрзалізниці” викрито нову корупційну схему

Співробітники Криворізької філії найзбитковішого за рейтингами підприємства України – «Укрзалізниці» штучно занижували вартість транспортних для зацікавлених бізнес-структур. Оборудка завдала державі збитків на майже 7,5 млн грн.

Як передає пресцентр СБУ, слідчі встановили, що один з керівників філії організував механізм ухилення підприємців від сплати встановленої суми платежів за використання рухомого складу «Укрзалізниці». Так, для перевезення вантажів посадовці виділяли платформи з додатковим технологічним обладнанням для транспортування промислової сировини, а у документах виставляли ціну як за звичайні вагони.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили документацію, яка підтверджує факти злочину. Високопосадовцю структурного підрозділу держпідприємства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (Службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки). Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше СБУ викрила схему постачання несертифікованої продукції для АТ «Укрзалізниця». Підприємство витратило понад 200 млн грн на матеріали для ремонту інтер’єру вагонів. Втім, придбана за державні гроші продукція не відповідає вимогам безпеки пасажирських перевезень.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила посадових осіб однієї з українських приватних авіакомпаній, які без дозволу намагалися здійснити за кордон поставку товарів військового призначення.

Також СБУ попередила екологічну катастрофу на Вінничині.

Крім того, спецслужба запобігла продажу секретних оборонних розробок за кордон.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності