Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

На передовій були вражені, коли почули скільки склали видатки на оборону за 2023 рік

Видатки державного бюджету на безпеку та оборону становили 1,55 трлн грн за 11 місяців 2023 року.

Про це повідомляє Міністерство фінансів на своїй сторінці у Facebook.

За 11 місяців цього року видатки загального фонду держбюджету на сектор безпеки і оборони становили 1559,4 млрд гривень або 59,2% від усієї суми видатків загального фонду держбюджету. У листопаді – 168,2 млрд грн.

Зазначається, що кошти були спрямовані на:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
    • грошове забезпечення для військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, поліцейських;
    • придбання військової/спеціальної техніки, озброєння, боєприпасів, продукції оборонного призначення, засобів індивідуального захисту (шоломів, бронежилетів та іншого спеціального екіпірування), пально-мастильних матеріалів, продуктів харчування;
    • медичне забезпечення;
    • та інші види витрат для забезпечення діяльності відповідних органів та формувань.

Нагадаємо, що видатки сектору безпеки і оборони Уряд фінансує виключно за рахунок власних податкових надходжень, а також військових облігацій.

Нагадаємо, що триває робота над проєктом закону про мобілізацію. І чим довший цей процес, тим більше питань виникає у громадян.

Днями міністр оборони України Рустем Умєров, а також низка народних депутатів зробили розʼяснення щодо найактуальніших питань: необхідну кількість військових, мобілізацію українців, що мешкають закордоном, та критерії для відстрочки.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності