Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

НА ПРИКАРПАТТІ ПРАВДУ НЕ ЛЮБЛЯТЬ?

Завідувач Надвірнянського міжрайонного підрозділу ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» Роксолана Іваніщак отримала дві догани після того, як надала висновок про те, що вода річок Прут і Прутець є непридатною для господарсько-питного водокористування.

Керівництво обласної Держсанепідемслужби звинувачує Роксолану Іваніщак у порушенні правил внутрішнього трудового розпорядку. Мовляв, про результати досліджень Іваніщак не проінформувала свого безпосереднього керівника. Такі дії керівництво центру розцінило як перевищення службових повноважень та порушення трудової дисципліни.

У червні 2013 року «Івано-Франківський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України» уклав договір з громадською організацією «ВОЛЯ» про проведення лабораторно-інструментальних досліджень.
Наприкінці жовтня минулого року ГО «Воля» та Карпатський національний природний парк ініціювали круглий стіл на тему «Екологічний стан Яремчащини». Тоді були оприлюднені лабораторно-інструментальні дослідження. Зокрема, стало відомо, що усі проби води з річки Прут мають високий ступінь бактеріологічного забруднення, а проби води з річки Прутець – помірного ступеня забруднення. Роксолана Іваніщак підкреслила, що вода, відібрана до розташованих на березі Прута об’єктів туристичного бізнесу, є чистішою, ніж після них.

«Коли вода річки має такий показник, вона не може використовуватися для господарсько-питних потреб. Тому що це є завідомо забруднена вода», – сказала лікар.
За ці слова лікарку притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Роксолана Іваніщак оскаржила догани в суді. На днях Яремчанський міський суд відхилив її позов про скасування наказу щодо застосування однієї з них. Судовий процес щодо скасування другого дисциплінарного стягнення наразі триває.

Джерело: Стик

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності