Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

На Прикарпатті закривають дитячий заклад для дітей з інвалідністю

Долинський дитячий будинок «Теплий Дім», що на Прикарпатті, відвідує майже півсотні маленьких вихованців.

Всі вони з особливими потребами. В садочку сформовано три групи, а сам заклад функціонує вже третій рік. Однак, він на межі закриття. Проблема банальна – гроші. Спочатку заклад фінансувався з державного бюджету, однак, на наступний рік цю функцію передали на місця. Там ж не можуть вирішити, хто платитиме, –  повідомляє місцева ІА Версії.

«Районна рада говорить, що дітей, які живуть в сільській місцевості нашого району вони згідні дотаційно фінасувати. Зараз в нас стоїть питання за 26 дітей, які живуть на території міста. Ніяк не можемо узгодити питання, хто буде платити – міська рада тому, що дошкілля у них на балансі чи буде платити районна рада», – розповіла Оксана Круріковська, директор Долинського дитячого будинку «Теплий дім».

Умови в садочку вражають: від найсучаснішого обладнання до висококваліфікованих вихователів: логопеди, дефектологи, соціальні педагоги, психологи, реабілітологи. Для діток тут, навіть, проводять терапію кіньми та собаками.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Вони заставляють дітей говорити. Звертатися до собаки, щоб собака виконувала їхні команди. Але найбільше це позитивні емоції», – пояснила Тетяна Чернега, практичний психолог. Якщо проблему не вирішать – садочок закриють. Батьки ж у розпачі. Кажуть, що за час відвідин закладу їхніх дітей не впізнати.

«Я навіть боюсь про це думати. Бо дитина може замкнутися в собі, і я навіть не уявляю що може бути. Ми стільки пройшли, стільки у нас прогрес, ми готуємось до школи, його тут готують до школи, це все може зупинитися я просто боюсь про це думати», – побоюється Юлія Іванова, мати вихованця садочка.

Батьки кажуть, що вже більше півроку вони оббивають пороги владних кабінетів. Наразі, в районній раді пообіцяли виділити із необхідних чотирьох мільйонів – 600 тисяч. Решту потрібно просити в області…

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності