Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

На Прикарпатті затримали сапера, який торгував вибухівкою

kr-4Колишній військовослужбовець, який раніше проходив військову службу за спеціальністю «сапер», оцінив вибуховий пристрій ураженої дії на дистанційному керування у 4000 грн. Працівники УБОЗу 33-річного зловмисника затримали, а пристрій направили на експертизу.

Факт продажу вибухового пристрою, що відбувся в одному із райцентрів нашої області, було задокументовано ще п’ятого червня, втім правоохоронці не поспішали оприлюднювати цю інформацію доки вибухівку не дослідили експерти НДЕКЦ при УМВС в області.

Проведеною експертизою встановлено, що предмет являється радіокерованим саморобним вибуховим пристроєм, заряд вибухової речовини якого складається із бездимного пороху та імітаційної шашки ШИРАС-М.

Кримінальне провадження правоохоронці розпочали за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

На сьогодні оперативний супровід досудового розслідування кримінального провадження здійснюється працівниками УБОЗ УМВС в області.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності