Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

На саміті «Кримської платформи» таки буде представник США – член… Кабінету

Cполучені Штати таки відправлять на саміт «Кримської платформи» 23 серпня свого представника.

Про це повідомив  тимчасовий повірений у справах США в Україні, заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент.

«Від нас буде член Кабінету (уряду США – ред.). Тобто, це не буде президент або віце-президент, але буде член Кабінету», – зазначив він.

Кент додав, що США «розуміють, що це дуже важливо».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Це повинен бути тривалий процес. Є дуже багато людей, які вважають себе громадянами України в окупованому Криму. Ми повинні їм допомогти», – додав дипломат.

Кримська платформа – міжнародний переговорний майданчик для координації дій світової спільноти з деокупації Криму, а також захисту прав та інтересів кримчан. Ініціативу озвучив президент Володимир Зеленський у вересні 2020 року під час виступу на загальних дебатах 75-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Кримська платформа працюватиме на кількох рівнях. Перший – найвищий політичний рівень, у якому братимуть участь глави іноземних держав та урядів. Другий – рівень очільників зовнішньополітичних відомств та міністрів оборони. Третій – міжпарламентський рівень. І четвертий – рівень неурядових експертів. До роботи платформи також планують залучити експертів: представників громадських організацій, аналітичних та дослідницьких центрів, академічних установ.

Як повідомлялося, на київський саміт Кримської платформи у серпні завітає міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан. Він також візьме участь у святкуванні 30-ї річниці Незалежності України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, на саміті буде присутній представник Словенії. У зустрічі також зголосилися взяти участь президенти Польщі та Литви, Нідерландів та Словаччини.

На саміті «Кримської платформи», серед іншого, обговорять питання політв’язнів.

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова розповіла, за якої умови у Кримській платформі зможе взяти участь Росія. Наразі офіційний Київ не бачить доцільності залучати країну-агресора до переговорів.

Тим часом Росія почала шантажувати інші країни і вимагати у них відмовитися від участі у саміті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності