Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

На шляху до власного патріархату. Православну церкву України включено у диптих помісних церков

Православну церкву України внесли до диптиху помісних православних церков на сайті Вселенського патріархату.

Тепер у списку «Нові патріархати – Автокефальні церкви» після Православної церкви Чехії та Словаччини, вказано Церкву України.

5 січня Вселенський патріарх Варфоломій підписав Томос про надання автокефалії Православній церкві України. Він визнав, що українська церква є рівною серед інших 14 помісних православних церков.

Архієпископ Української православної церкви в США Даниїл Памфілійський не виключив надання Православної церкви України патріархального статусу в майбутньому, але уточнив, що для цього має відбутися процес глибокого об’єднання. Почесний патріарх ПЦУ Філарет зазначив, що в майбутньому єдина помісна церква обов’язково здобуде статус патріархату.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 15 грудня на Об’єднавчому соборі у Києві було проголошено створення єдиної помісної Православної церкви України, а її предстоятелем обрано митрополита Переяславського і Білоцерківського УПЦ КП Епіфанія (Думенка).  Інтронізація предстоятеля ПЦУ Епіфанія відбудеться 3 лютого.

Раніше повідомлялось, що РПЦ втратила вже сто парафій в Україні з моменту проведення грудневого Об’єднавчого собору.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності