Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

НА ВИБОРАХ МЕРА ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ТАКИ ПЕРЕМІГ ШЕВЧЕНКО

Нещодавно прикарпатська інформагенція «Галка», що має пряме відношення до місцевої ВО «Свобода», посилаючись на інтерв’ю народного депутаат України Олександра Шевченка для місцевої комунальної газети «Західний кур’єр» (читай теж свободівської), повідомила, що нардеп вважає, що перемога Руслана Марцінківа на мерських перегонах в Івано-Франківську – ​це справедливість і Божа воля відносно дій його конкурента – ​Ігоря Насалика.

І це після того, коли раніше співвласник курорту «Буковель» заявляв, що в разі його перемоги на виборах міського голови Івано-Франківська, поки він святкуватиме свою перемогу, він дасть рівно добу для втечі з міста та України привладним представникам місцевої ВО «Свобода» та діючому тоді меру Віктору Анушкевичусу, бо далі звернеться у відповідні структури для притягнення їх до відповідальності за протиправні дії, вчинені ними в минулому скликанні?

Звісно, що для далеких від політики людей це дивно.

Але, уважні громадяни ще перед другим туром виборів мера, куди «безальтернативний» висуванець «Укропу» так і не попав, звернули увагу на чутки, що партія «Укроп» та ВО «Свобода» домовилися про майбутню тісну співпрацю у місцевих радах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

І ось нещодавно це підтвердив в в своєму інтерв’ю редактору інформагенції «Лівий берег» Соні Кошкіній в швейцарській Женеві сірий кардинал партії «Укроп», співласник «Буковелю» та лідер групи «Приват» опальний екс-губернатор Дніпропетровська Ігор Коломойський, заявивши, що партія дійсно веде розмови про створення її представниками спільної з ВО «Свобода» фракції у парламенті та тісну співпрацю у місцевих радах…

Ну, майже як тоді, коли Олександр Шевченко в стінах Верховної Ради врізав Олегу Ляшку по зубам, а потім, коли той раптово прийняв сторону Коломойського у конфлікті олігарха з Президентом, раптом пізнав у лідері Радикальної партії свого союзника і ледь не найкращого побратима?

Тепер Олександр Шевченко своє висловлювання на користь Марцінківа мотивує тим, що його конкурент, який програв Марцінківу у другому турі виборів мера Івано-Франківська, Ігор Насалик разом з іншими представниками від БПП, спілкуючись з Шевченком у кулуарах Верховної Ради, ніби спершу обіцяв йому свою підтримку на виборах, а потім раптом й сам вирішив балотуватися на цю помаду від БПП.

Звісно, що це Олександр Шевченко списав на війну між «Укропом» Коломойського та БПП Порошенка.
Хоча цілком ясно, але не зрозуміло на віщо, саме Президент підіграв перед виборами «Свободі» та «Укропу». Саме обшуки силовиками напередодні виборів в помешканнях лідерів свободівців вернули тим, здавалось би, втрачений рейтинг, так само як арешт лідера «Укропу» Геннадія Корбана, дозволив Борису Філатову стати мером Дніпропетровська, а його партії в більшості місцевих рад здобути до 8%?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До речі, цього вівторка під час першої сесії Івано-Франківської міської ради нового скликання представники саме БПП, як це не дивно, голосували, наче по домовленості одноголосно зі свободівцями…

Більше того, що відбулося на виборах міського голови Івано-Франківська стає зрозуміло зі статті, опублікованої на ІА «Національна революція» під оригінальною назвою «Феномен прикарпатських виборів чи Мата Харі для Насалика».

sh2Так у статті відверто йдеться про дружні стосунки першого номера в списку від БПП до Івано-Франківської міськради Петра Шкутяка з тим самим свободівцем Русланом Марцінківим. Також тут згадується й про те, що саме в команді Петрового батька, екс-мера Івано-Франківська і близького сподвижника Ющенка – ​Зіновія Шкутяка, розпочав свою політичну кар’єру той самий Марцінків і навіть Олександр Сич…

Також в статті навіть подане фото, на якому Петро Шкутяк напередодні виборів знимкується під офісом обласного штабу «Укропу» з його головою Миколою Палійчуком, екс-губернатором краю часів того самого Ющенка…

А загалом в матеріалі прозоро натякається на можливу зацікавленість Шкутяка-старшого, який є радником нинішнього губернатора Івано-Франківщини Олега Гончарука, і, як людину нову у політиці, має на нього неопосередкований вплив, в перемозі свого колишнього вихованця Руслана Марцінківа. А чому б і ні?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Та…

…Та виявляється, що однією з ключових фігур у виборчій кампанії кандидата від БПП Насалика на посаду мера Івано-sh3Франківська була не хто інша, як не безвідома на території краю екс-голова Молодіжної облдержадміністрації часів Януковича, а нині волонтер і директор рекламного агентства Ганна Крисюк, яка на виборах 2012 року зарекомендувала себе саме як людина Олександра Шевченка. Але вже у 2014 році вона керувала виборами до ВР по Івано-Франківську і ніби допомогла їх програти опоненту свого екс-роботодавця Шевченка Михайлу Ноняку. А в 2015 році – уже Насалику, виборами якого, як виявляється, вона теж «опікувалася». На доказ цього в статті навіть подано фото, на котрому вона разом Ігорем Степановичем в франківському аеропорту зустрічає Михайла Саакашвілі…

sh4Хоча жінку ніби аргументовано й звинувачують у статті у подвійній грі, насправді це важко довести.
Але якою б не була правда, все ж виглядає на те, що насправді в Івано-Франківську вибори виграли Олесандр Шевченко та Ігор Коломойський, адже попри все Шевченко, залишившись нардепом, зберіг за собою депутатську недоторканість, а разом з тим отримав при владі нових союзників, які мають в місті свій асфальтний завод, він же буцімто будує в районі аеропорту завод для виробництва бітуму, який раніше свободівцям доводилося завозити з-за меж області, а головне в обох є дорогоремонтні фірми, яким роботи на території краю, слава Богу, вистачить…

Дмитро Несміш, за матеріалами місцевих ЗМІ

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності