Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

На виготовлення нової “Кольчуги” знадобиться рік

Цикл виробництва нової автоматизовані станції радіотехнічної розвідки «Кольчуга» складає від 9 до 12 місяців.

Про це в інтерв’ю для Оборонно-промисловий кур’єра розказав директор Науково-виробничого комплексу СКБ «Таргет» Віталій Яковлев.

Підприємство очікує до кінця року отримати замовлення від Міністерства оборони України.

Директор НВК СКБ «Таргет» підтвердив роботи з модернізації вже готових комплексів в інтересах Азербайджану, про що повідомлялося у серпні 2020 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як відомо, Азербайджан отримав автоматизовані станції радіотехнічної розвідки відповідно до угоди підписаної у 2012 році.

Скільки саме комплексів отримав Азербайджан наразі не відомо, адже у 2014-у році, коли контракт ще не був завершений, бойовики російсько-терористичних військ захопили підприємство «Топаз», виробник станцій «Кольчуга» та комплексів РЕБ типу «Мандат».

Також їм вдалось захопити певну кількість спецтехніки та надалі її було перевезено до Росії, про що у свій час писав Дмитро Тимчук.

Згодом вже у 2015-у році в інтерв’ю журналістам директор заводу «Топаз» розказав, що всі системи типу «Кольчуга» вдалось вивезти з захопленого міста спочатку в аеропорт, а згодом літаком у Бориспіль. Проте новий комплекс радіоелектронної боротьби «Мандат», що складався з семи машин окупантам вдалось захопити.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Директор Науково-виробничого комплексу СКБ «Таргет» Віталій Яковлев розказав, що на власній виробничій ділянці в Києві підприємство виготовляє високотехнологічні деталі.

«Не відмовились би від надання приміщення для кінцевої збірки «Кольчуги» не по частинам, як зараз, а відразу всього комплексу», – прокоментував технічні аспекти директор підприємства.

Комплекс радіотехнічної розвідки “Кольчуга-КЕ”

Віталій Яковлев також додав, що стимулювання виробництва унікальних комплексів з боку держави було б логічно надати пільги на оподаткування на період відсічі російської агресії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що ж до розв’язання складних виробничих питань – можливість фінансування підготовки виробничої лінії в рамках ДОЗ, як то відбувається з підприємствами державного сектора.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності