Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

На Закарпатті теж з’явилася перша парафія МП, що зажадала приєднатися до Об’єднаної Церкви України

Місяць тому  між областями України виник “олімпійський” дух змагань, в котрій області розмитнять першу “євробляху”, де їх розмитнять найбільше. Про це й досі із невгамовним запалом пишуть у місцевих ЗМІ прикордонних областей і не тільки.

І ось, після Об’єднавчого Собору Православної Церкви України і обрання її глави, області наввипередки почали хизуватися кількістю церковних парафій, які за власним бажанням, подекуди масово, почали переходити від МП до нової української об’єднаної Церкви.

Тож в свою чергу і з Закарпаття теж повідомляють, що  парафія св. Першомученика архідиякона Стефана с. Минай першою вийшла зі складу МП і вже приєдналась до Закарпатської єпархії Православної Церкви України.

Про це повідомляє Закарпатська Єпархія православної церкви України.48388859_571927103230254_2404722618180567040_n

Відтак 21.12.2018 р. настоятель парафії протоієрей Степан Біляк звернувся до єпископа Ужгородського і Закарпатського Варсонофія, з письмовим проханням про включення його у клір Закарпатської єпархії Православної Церкви України.

Раніше дана релігійна громада входила до складу Мукачівської єпархії Російської Православної Церкви в Україні (так званої “Мукачівської православної єпархії”).

Відтак єпископ Варсонофій видав Указ про включення даної парафії до складу Закарпатської єпархії ПЦУ, а протоієрея Степана Біляка прийняв до єпархіального кліру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності