Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

На Закарпатті знову ЗАСМЕРДІЛО СЕПАРАТИЗМОМ, цей раз за підтримки лібералів з Ради Європи

На Закарпатті створюють ініціативну групу нацменшин, щоб об’єднати зусилля органів держвлади та представників етнічних спільнот регіону для забезпечення дотримання їхніх прав і розв’язання нагальних питань (доволі доречна проблема під час війни і претензійних заявок Мадярщини та Словаччини, які нагло заявляють свої претензії на українське Закарпаття).

Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

Групу створюють у межах проєкту лібералів з Ради Європи «Підтримка реформування законодавчої бази щодо національних меншин та зміцнення стійкості національних меншин і ромів в Україні». До її складу увійдуть представники структурних підрозділів ОВА та всіх нацменшин, що зараз компактно проживають в області.

Відзначають, що вони будуть вивчати актуальні потреби етнічних спільнот та формуватимуть план роботи з реалізації необхідних програм і заходів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Створення ініціативної групи на рівні області важливе для Закарпаття, зважаючи на кількість національних спільнот, які тут проживають… Зараз основне завдання – спільно знайти нові шляхи реалізації державної політики щодо підтримки національних спільнот. Найефективніше це вдасться здійснити за активної участі їхніх представників», – зазначив директор департаменту стратегічних комунікацій, національностей та релігій Закарпатської ОВА Роман Молдавчук.

3 листопада президент Володимир Зеленський підписав закон щодо національних меншин, який є однією із семи вимог Європейської комісії для відкриття переговорів про членство України в ЄС.

Україна надала Угорщині детальну дорожню карту того, як можна врегулювати суперечки щодо питання нацменшин, зокрема мови навчання, але мадярам, як завжди, й цього мало…

Державний секретар Міністерства закордонних справ Угорщини Тамаш Менцер прокоментував зміни до законодавства України про нацменшини. Він вважає їх «далекими від відновлення прав 2015 року».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності