Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

НА ЗМІНУ ДОНЕЦЬКИМ ПРИЙШЛИ ДНІПРОПЕТРОВСЬКІ

Новим прокурором Львівської області стане Роман Федик, який лише в березні цього року очолив прокуратуру Дніпропетровської області.

Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням на власні джерела у керівництві правоохоронних органів.

Офіційне призначення відбудеться у середу, 24 грудня. В прокуратурі наразі не коментують призначення, оскільки офіційного наказу ще нема.

У першому інтерв’ю для дніпропетровських ЗМІ Роман Федик назвав себе «дніпропетровським львів’янином». Він народився у 1967 році у місті Пустомити і тривалий час працював в органах прокуратури Львівщини. Одна із резонансних справ, якими пишається – розслідування незаконного усиновлення та вивезення українських дітей-сиріт за кордон у 1995–96-му роках.
Крім Львівської області, Роман Федик займав різні посади у прокуратурах Рівненської та Запорізької областей. Одружений, має двох синів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У Дніпропетровську місцеві активісти останні кілька місяців добивалися звільнення Романа Федика з посади прокурора. Активісти звинувачували його у «кришуванні» наркоторгівлі, корупції та звинувачували у знущаннях над підлеглими.

Романа Федика на посаду прокурора Дніпропетровської області призначив тодішній в. о. генпрокурора Олег Махніцький без погодження його кандидатури з головою Дніпропетровської ОДА Ігорем Коломойським. Заступники губернатора різко критикували дії Федика, звинувачуючи його у тому, що він прикриває злочини, пов’язані з обігом наркотиків.

Наказом генерального прокурора України від 23 жовтня 2014 року, у Львівській області було звільнено п’ятеро високопоставлених працівників прокуратури. Серед них прокурор Львівської області Микола Гошовський та його перший заступник Володимир Гураль, а також Богдан Татарин, прокурор міста Львова.

Загалом, аналізуючи новітні кадрові призначення нової влади на місцях, мимохідь приходиш до висновку, що в державі замість донецьких до влади прийшли дніпропетровські. А, враховуючи, що ПРИВАТизація в Уряді, ВР та ряді областей разом Одещиною та Прикарпаттям пройшла успішно, настала черга і за Львівщиною?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності