Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Нагірно-Карабахська республіка офіційно припинила своє існування

Глава невизнаної Нагірно-Карабахської республіки Самвел Шахраманян підписав указ, згідно з яким республіка Нагірний Карабах припинить своє існування з 1 січня 2024 року. Усі державні установи в країні буде розпущено.

Про це повідомляє інформаційний штаб Нагірного Карабаху.

«Розпустити всі державні установи та організації, що перебувають у їхньому відомчому підпорядкуванні до 1 січня 2024 року, і Республіка Нагірний Карабах (Арцах) припиняє своє існування», – йдеться в указі.

Населенню Нагірного Карабаху, зокрема тим, хто перебуває за межами республіки, запропонували «ознайомитися з умовами реінтеграції», представленими Азербайджаном, з метою ухвалення надалі самостійного рішення про можливість перебування в Нагірному Карабасі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Прессекретар прем’єр-міністра Вірменії Назелі Багдасарян зазначив, що до країни вже прибули 65 тисяч біженців. Загалом у Карабасі проживало близько 120 тисяч вірмен.

19 вересня, уряд Азербайджану оголосив про початок антитерористичної військової операції в Нагірному Карабаху.

В Баку заявили, що єдиним шляхом до миру в регіоні є повне виведення вірменських військ і «розпуск режиму в Степанакерті».

У Вірменії, своєю чергою, наполягали, що ані Збройні сили, ані військова техніка в Нагірному Карабаху не дислокуються

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Азербайджан намагається втягнути Вірменію у війну, але це йому не вдасться, заявив у відеозверненні прем’єр Вірменії Нікол Пашинян

Пізніше у Баку відповіли на пропозицію представників Нагірного Карабаху розпочати переговори.

Міноборони Азербайджану заявило про досягнення домовленості про призупинення антитерористичних заходів у Нагірному Карабаху.

Азербайджан лише за день успішно завершив операцію в Нагірному Карабаху та відновив свій суверенітет, заявив у своєму зверненні президент Азербайджану Ільхам Алієв.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

21 вересня представники влади Азербайджану провели переговори з делегацією вірмен Нагірного Карабаху. Зустріч відбулася у місті Євлах.

До Вірменії продовжує прибувати транспорт з етнічними вірменами Нагірного Карабаху, які не захотіли залишатися там після переходу регіону під контроль Баку.

Тим часом, Вірменія звернулася до Ради безпеки ООН із пропозицією направити миротворчий контингент ООН у Нагірний Карабах.

Водночас Азербайджан передбачає амністію для карабаських вірмен, які складуть зброю, хоча деякі карабаські військові підрозділи заявили, що продовжать опір Баку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За дві доби кордон Вірменії перетнули понад 28 тисяч громадян Карабаху. Перші біженці почали прибувати 25 вересня.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності