Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

НАЙБІЛЬША У СВІТІ БІОМЕТАНОВА УСТАНОВКА ПРИКАРПАТТЮ

В Україні планують побудувати найбільшу в світі газову установку на біометані, що повністю забезпечить Івано-Франківщину газом.

Проект планують реалізувати у Івано-Франківській області, на Городенківщині. Як зазначає голова правління компанії-інвестора NAWARO BioEnergie AG Фелікс Гесс, будівництво біогазової установки в Івано-Франківську «буде найбільшим газобудівним проектом, який дозволить самостійно забезпечувати область газом, без імпорту та закупки його за кордоном».
Між компанією-інвестором, Держенергоефективності та місцевими урядовцями Івано-Франківська уже підписано спільний Меморандум про співпрацю, що передбачає будівництво заводу з виробництва промислового біогазу – біометану з метою безперебійного та якісного енергозабезпечення в рамках підвищення конкурентоспроможності та сприяння економічному розвитку області, йдеться у офіційному повідомленні Держенергоефективності.

«Ми побудували дві подібні установки у двох містах Німеччини. Сім років вони успішно функціонують. Зараз ми хочемо побудувати подібну установку в Івано-Франківській області і це буде найбільша в світі газова установка на біометані», – зауважив Фелікс Гесс.

За рік завод вироблятиме 50 млн. кубометрів газу. На його будівництво попередньо заплановано витратити близько 80 млн. євро іноземних інвестицій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності