Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Найбільший аеропорт ЄС у Польщі будуватимуть українські заробітчани?

Президент Республіки Польща Анджей Дуда підписав закон про будівництво в країні одного з найбільших аеропортів у Європі. Відповідний спецзакон наприкінці квітня прийняв польський уряд, повідомляє канцелярія польського президента.

Нове летовище збудують між Лодзем і Варшавою, за 40 кілометрів від польської столиці. Він має стати одним із найбільших транзитних аеропортів у Європі. На першому етапі будівництва аеропорт обслуговуватиме щороку близько 45 мільйонів пасажирів, а в перспективі – близько 100 мільйонів осіб на рік.

До 2019 року триватимуть підготовчі роботи, спорудження аеропорту триватиме вісім років — до 2027 року. Нове летовище має розвантажити варшавський аеропорт імені Шопена, який не може виконувати функції великого транзитного хабу, оскільки його пропускна здатність вичерпується через зростання пасажиропотоку в регіоні.

Зважаючи, що на сьогодні в Польщі на заробітках, в тому числі на будівництві, за офіційними робочими візами працює понад мільйон українців, то чи не їхніми руками буде побудовано новий аеропорт, який повинен стати новим символом сучасної Польщі?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності