Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

НАЙГУМАННІША ПРАВОВА СИСТЕМА ПО-ЛЬВІВСЬКИ

В Одесі на минулому тижні підозрювана у корупції прокурор з невеличкою зарплатнею внесла за себе у суді заставу в 1,2 млн. грн.!?!

А ось суддя Львівського апеляційного адміністративного суду Мар’ян Кушнерик виграв суд в податкової інспекції Галицького району Львова, яка звинувачувала його в тому, що його спосіб життя не відповідає доходам, отриманим законним шляхом. Це перше таке рішення суду на Львівщині та в Україні.

Позов судді Кушнерика до інспектора Галицької податкової ґрунтувався на тому, що під час проведення перевірки відповідності доходів та майна судді згідно з законом «Про очищення влади», інспектор допустив ряд порушень, а відтак висновок за її результатами не може вважатися правомірним. Він є помилковим, необґрунтованим та суперечить дійсним обставинам справи.

Податківці стверджували, наприклад, що суддя Кушнерик у 2005 році придбав автомобіль MAZDA 6 за 150 тис. грн. При цьому його дохід за 2003-2005 роки становив лише 64,93 тис. грн. У 2008 році він купив автомобіль ACURA MDX за 396,43 тис. грн, а дохід за 2006-2007 роки мав у розмірі 158,65 тис. грн. Відтак інспекція зробила висновок, що це все «вказує на перевищення вартості майна суми доходів».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В період який досліджували податківці, суддя також придбав квартиру на одній з центральних вулиць міста. А його дружина будинок у середмісті. При цьому, згідно з висновком інспекції, «період придбання та суми витрат невідомі, що унеможливлює врахування доходів дружини як джерела коштів на придбання задекларованого майна».

Львівський окружний адміністративний суд задовольнив позов судді. Як розповів ZAXID.NET суддя Олександр Сасевич, який головував на судовому засіданні, податкова під час перевірки не взяла до уваги всіх доказів Кушнерика.

«Інспектори взяли доходи лише з 2003 року. Але ж, Мар’ян Кушнерик працює суддею з 1990 року, а трудову діяльність почав з 1975 року, відтак, отримує доходи вже з того часу. Крім того його дружина – нотаріус, вона принесла до суду декларації про доходи за попередній період, які цілком пояснюють можливість придбання і нерухомості, і автомобілів. Кушнерик також показав, звідки були кошти на придбання квартири в центрі міста – він продав попередню квартиру, отриману у 1992 році згідно з рішенням Львівського міськвиконкому», – пояснив Сасевич.

У рішенні суду також зазначено, що податкова інспекція під час перевірки не врахувала приписів Сімейного кодексу про те, що майно набуте подружжям за час шлюбу, належить дружині та чоловікові на праві спільної сумісної власності навіть якщо один з них взагалі не мав самостійного заробітку. Крім того, податківці не змогли пояснити, чому доходи судді досліджувались лише з 2003 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Відповідачем (податковці) не було надано жодних доказів на підтвердження здійснення ним порівняльного аналізу інформації щодо доходів позивача, отриманим із законних джерел, з вартістю належного йому майна», – йдеться у рішенні суду.

Щоправда, попри те, що висновок податкової скасовано, суд зобов’язав податкову інспекцію Галицького району провести повторну перевірку з повним аналізом доходів та витрат судді Кушнерика.

«Фактично ми вийшли за межі своїх повноважень, – каже суддя Сасевич, – це рішення перше. І в законі «Про очищення влади» ще багато не прописано».

Джерело: Захід.Нет

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності