Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Найкорумпованіша посада… Таджикістану – борець із корупцією

У Таджикистані в будинку старшого слідчого антикорупційного органу Фірдавс Нійозбадалова знайдений бункер, в якому містилися мішки з грошима, золотом, коштовними каменями і шість автомобілів «Джип». Про це повідомило таджицьке видання «Ахбор».

18700244_10210231481609598_1715461727963949202_n18700033_10210231478609523_8550362851398158538_n

Тайник був виявлений 16 травня в місті Бустон (колишній Чкаловськ) під час обшуку будинку батьків Нійозбадалова співробітниками ДКНБ (Держкомітету національної безпеки Таджикистану). Нійозбадалов – зять колишнього секретаря Ради національної безпеки Аміркул Азімова. Його батько, Абдугаффор Нійозбадалов, колишній заступник прокурора Согдійської області проживав за адресою вулиця Айни напроти аеропорту Худжанд. Його просторий особняк включає в себе шість будинків з камерами відеоспостереження та підземними гаражами.

За даними свідків, старший Нійозбадалов добровільно показав слідчим вхід в бункер, який був практично непомітний. Безліч свідків, присутніх біля особняка бачили, як з нього виносили десятки мішків з доларами, золотом і дорогоцінним камінням, а також викотили шість автомобілів «Джип».

 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фірдавс Ніёзбадалов. Фото: akipress.org

При цьому, за їхніми словами, мати Фірдавс Ніёзбадалова зробила шалений опір слідчим і погрожувала їм самоспаленням, стверджуючи, що цінності не належать синові, а є їх власністю. «Оскільки вона голосно кричала і плакала, співробітники органів безпеки припинили підрахунок грошей, в присутності свідків все гроші, золото та дорогоцінні камені покидали в мішки і поставили на них печатку,» – розповідають очевидці.

Раніше під час обшуку будинку слідчого прокуратури Худжанд (Ходжента, Ленінабада) Алішера Ніёзбадалова – брата Фірдавс також були вилучені значні кошти. Алішер стверджував, що ці кошти належать братові.

Як повідомляло EADaily, в Таджикистані пройшла низка арештів колишніх і діючих співробітників антикорупційного відомства, які підозрюються в шахрайстві і зловживанні службовим становищем. Влада країни найближчим часом мають намір вжити найсерйозніших заходів для боротьби з цим злом, заявив міністр закордонних справ країни Сіроджіддін Аслов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності