Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Наказ про підвищення тарифів є необґрунтованим — голова ДРС Ляпіна

Державна регуляторна служба (ДРС) прийняла рішення відмовити в узгодженні проекту наказу Міністерства інфраструктури про підвищення тарифів на вантажні перевезення залізниці, оскільки документ не відповідає основам регуляторної політики. Про це сьогодні в ході громадських консультацій на тему тарифної політики повідомила голова ДРС Ксенія Ляпіна.

«Результат обговорень показує, що цей регуляторний акт не відповідає основам регуляторної політики. Тому ми не бачимо можливості приймати його в такому вигляді … Саме цей проект ми вважаємо необгрунтованим», — заявив Ляпіна.

ДРС ініціює створення спеціальної робочої групи, яка зможе представити компромісне рішення в сфері тарифоутворення на залізничні перевезення, а також методологічно закріпити розрахунки тарифів з можливістю їх середньострокового прогнозування.

«Пропоную в ході засідань робочої групи, в яку ми запрошуємо представників галузевих об’єднань, учасників ринку вантажних залізничних перевезень, представники міністерств, розглянути фінансовий план Укрзалізниці, узгодити статистичні дані, інші цифри, які сьогодні прозвучали. Ми повинні виробити методологію, за якою формуватимуться тарифи. Необхідно знайти компромісне рішення в цьому році і виробити нормативно-правову базу на майбутнє, щоб уже не виникало дискусій щодо формування тарифів», — підкреслила Ляпіна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Голова ДРС застерегла від спроб обійти рішення Госрегуляторної служби. «Закон про основи державної регуляторної політики говорить, що прийматися можуть тільки ті постанови Кабміну, за яким є висновок Державної регуляторної служби. Якщо постанови не відповідають основам регуляторної політики, вони не можуть прийматися. Якщо вони будуть прийняті, то будуть оскаржені в суді, у нас були такі приклади», — пояснила Ляпіна.

Нагадаємо, в ході зустрічі з бізнесом в Європейській бізнес асоціації міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що підвищення залізничних тарифів без оприлюднення «Укрзалізницею» структури своїх витрат є неприпустимим.

Володимир Омелян підкреслив, що підвищення залізничних тарифів на 25% в 2017 році є політичним рішенням. «Це політичне рішення. Щоб Мінінфраструктури не викрили в спекуляціях, ми розмістили цей наказ на своєму сайті. Зараз узгоджуємо з органами уряду», — зазначив міністр.

Омелян уточнив, що не має наміру змінювати свою позицію, але фінальне рішення буде приймати Кабінет міністрів. «Я буду виступати за не підвищення тарифів до того, як «Укрзалізниця» стане прозорою», — заявив він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності