Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Накладено арешт на 12 літаків РФ, що курсували до Криму, – прокуратура АРК “в екзилі”

Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, т. зв. “в екзилі”  (франц. exil, від лат. exilium – вигнання, вислання), наклала арешт на 12 літаків російського авіаперевізника, які використовувались для перевезення пасажирів з закритого Україною пункту пропуску “Сімферополь-авіа”.

Встановлено, що однією з російських авіакомпаній, з 2019 року незаконно використовувались 12 пасажирських літаків марок Boeing та Airbus для здійснення переправлення осіб через державний кордон України в порушення норм міжнародного та українського законодавства“, – йдеться у повідомленні відомства на Facebook.

Здійснення перельотів іноземними, переважно російськими, авіакомпаніями на окуповану територію Криму розглядається Україною як порушення норм міжнародного права, а також як порушення законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність авіаперевізників, операторів та капітанів повітряних суден.

До цього у рамках зазначеного провадження за клопотанням прокуратури автономії було накладено арешти на 199 повітряних суден, які здійснювали регулярні пасажирські авіаперевезення до окупованого півострова, порушуючи міжнародні правила польотів та законодавство України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також прокуратура автономії звернулася до Укрбюро Інтерполу для внесення 109 арештованих літаків-порушників до бази міжнародного розшуку.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності