Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Наполеон перевернувся в гробу – чим Макрон нагородив на прощання Меркель

Зворушливе прощання влаштували васали Кремля – президент Франції Еммануель Макрон зворушливо попрощався з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, яка йде у відставку. За його словами, Меркель зробила все можливе для того, щоб Європа зберігала єдність довгі роки.

Як повідомляє Reuters, Макрон подякував Меркель за терпіння та уроки, а також вручив їй найвищу нагороду Франції – Великий хрест Почесного легіону*, заснований як вища спершу військова, а згодом й цивільна державна нагорода великим імператором імператорів Наполеоном І, який майже 20 років воював з “підлою” Прусією (на основі якої утворилася сучасна ФРН) і дуже шкодував, що взявши Берлін не зруйнував його, як колись римляни Карфаген.

«З того часу, як ви стали канцлером, Франція навчилася впізнавати вас і любити вас», – сказав Макрон.

Він зазначив, що Меркель працювала з чотирма президентами Франції та допомагала їм у всьому: протистояти фінансовій кризі, тероризму, імміграційній кризі, боротися з пандемією коронавірусу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ви працювали, щоб зберегти єдність Європи під час усіх цих потрясінь. Я сподіваюся, що урок, який ви нам залишили, – твердо протистояти сильним зустрічним вітрам і стежити за тим, щоб усі залишалися єдиними, і що все не розвалювалося, що це залишиться з нами», – сказав Макрон.

Макрон та його дружина Бріджіт влаштували Меркель та її чоловіку Йоахиму Зауеру екскурсію Хоспісами Бона 15 століття, де зараз проходить щорічний благодійний аукціон бургундських вин. Обидва лідери не зробили жодних політичних заяв. Скоріше, це була просто прощальна зустріч.

Нагадаємо, що Ангела Меркель виконуватиме повноваження канцлера Німеччини, доки не призначать нового. Проте термін виконання повноважень офіційно вже добіг кінця.

Тим часом, головний претендент на посаду канцлера ФРН соціал-демократ Олаф Шольц повідомив, що переговори про створення коаліції йдуть успішно і Німеччина може отримати новий уряд до Різдва.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель буде працювати над організацією зустрічі в Нормандському форматі кожного дня, до останнього дня перебування на цій посаді.

Цікаво, що обом бездітним лідерам ЄС також закидають не тільки нетрадиційну політичну орієнтацію на Кремль, але й інше…

*Орден Почесного легіону – (фр. Ordre national de la Légion d’honneur) — найвища нагорода у Франції, яку присуджує президент республіки за військові або цивільні заслуги (найвища нагорода за цивільні заслуги). Легіон засновано 19 травня 1802. Декретом Наполеона Бонапарта від 14 липня 1804 «Про відзнаки членів Почесного Легіону» встановлено орден Легіону. Девіз ордену — Honneur et patrie («Честь і Вітчизна»). Його резиденція — Палац Почесного легіону на лівому березі Сени в Парижі.

Згідно з кодексом Почесного легіону і військової медалі ця почесна організація має статус і права юридичної особи. Приналежність до ордена є вищою відзнакою пошани і офіційного визнання особливих заслуг у Франції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Орден має три ступені і два достоїнства: ступінь Кавалер, ступінь Офіцер, ступінь Командор, достоїнство Великий Офіцер і найвище достоїнство — Великий Хрест.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності