Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Нардеп: “Є погані люди, а є ще галичани”


Схоже, назріває черговий скандал за участю народного обранця від опозиції. Депутат Верховної Ради від ВО «Батьківщини» Валентин Королюк у публічній бесіді з журналістами, як затверджують її учасники, показав своє неетичне й навіть презирливе відношення до етнічних меншостей і релігійних організацій. Про це в особистому блозі на сайті korrespondent.net. написала Олена Кринична.
Очевидці епічних одкровень затверджують, що своє відношення до галичанам політик висловив, будучи ” під шофе”. Відеозапис бесіди з балакучим опозиціонером уже кілька днів борознить простором Інтернет-Павутину.

«Що у тверезого на розумі, то в п’яного мовою», – говорить народна мудрість. Підтвердженням цієї істини стали словесні перлини від «опозиційного» нардепа Валентина Королюка, що представляє виборчий округ № 154. Парламентарій, член ВО «Батьківщина», і відомий у Рівне бізнесмен ( по слухах, родині належить частина речового ринку й ресторан «Магнат»), під час святкування Дня міста в Дубно представив себе казковим Котигорошком і більшим садівником. А ще відкрито зізнався в етнічному шовінізмі – тому що не вважає галичан навіть людьми», – написала Олена Кринична.

За інформацією блогера, 25 серпня нардеп Королюк засвітився на святкуванні Дня міста Дубно – центрі округу, де йому пощастило здобути непросту перемогу на парламентських виборах в олігарха Данила Корилькевича. Останній не так давно написав заяву про відставку з посади голови Дубненськой РДА. «Окрилений повним фіаско свого супротивника, пан Королюк, мабуть, пригубив горілки, що розв’язало йому язика під час спілкування з місцевою пресою», – припустила Олена Кринична.

«Депутат почав випивати ще під час обіду в ресторані «Перлина». Туди ж запросили колишнього мера Дубно, сивоволосого Едуарда Шубіна. Екс-мер, який працював ще в радянський час, з ностальгією згадав, як у свій час вулиці міста прикрашало сорок п’ять тисяч троянд. Але спогаду Едуарда Шубіна викликали в депутата Королюка напад неконтрольованого гніву. Проклинаючи радянську владу, Королюк, грубо «закрив рот» шановному гостеві на очах у всіх присутніх (в тому числі й у присутніх представників іноземних міст-побратимів), і пообіцяв, що тепер сам висадить у Дубно 45 тисяч троянд. Але вже не «комуняцьких», а «демократичних»!..

«Але це були тільки «квіточки»… Уже наступного дня в Інтернеті на «Ютюбі » з’явилося скандальне відео (http://www.politarena.org.ua/index.php?newsid=56058), на якому «опозиціонер» зізнався в ненависті до однієї з етнічних груп українського народу – галичан. Відвідавши імпровізоване «Свято вареника», Королюк щедро пригощався горілочкою з кожного дегустаційного столу. Ось і бовкнув зайве. Хоча було видно, що його прес-секретарі дуже нервували. Цитую народного обранця: «Скільки можна в громади кров пити? Прийшов сюди (маючи на увазі Д. Корилькевича), його надіслали сюди, десь відти, з Галичини. Знаєте, ось таке: «Є погані люди, а є ще галичани». Надіслали його на Волинь, рідну нашу … Ще Совіти … І тут кров пив ще з тих радянських часів», – розповідав на диктофони й відеокамери Валентин Королюк.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А далі депутат засудив можливість толерантних відносин між різними християнськими конфесіями: «На мою думку, будучи греко-католиком, бути в добрих стосунках з Філаретом, і цілуватися з Варфоломієм, це як Змій-Горинич казковий…», – не вгамовував Валентин Королюк. Хоча, перед виборами, Королюк відвідував для агітації не тільки православні, але й католицькі церкви. Навіть зустрічався з настоятелем УГКЦ Святославом Шевчуком, з яким у буквальному значенні слова цілувався. Але це були вибори…»

У підсумку опозиційний депутат зізнався журналістам, що він представляє себе богатирем (Котигорошком), який відрубав три голови Змієві-Гориничу (тобто Данилу Корилькевичу). Але, схоже, побороти «зеленого змія» у собі, Королюку не допоміг навіть мандат депутата Верховної Ради», – зазначила блогер.

Судячи з відповіді Олені Криничній, яку через деякий час поширила прес-служба Королюка, можна припустити, що оточення депутата періодично балується не тільки «зеленим змієм», але й чимсь міцнішим. Журналіста, який зняв на відео «одкровення опозиціонера», записали в професійні провокатори й охрестили… місцевим «дурнєвим».

«Інформаційна війна проти Валентина Королюка не припинялася ні на день навіть після виборів. Що б не робив депутат – пише газета «Скриня», яку представляє один з так званих «інтерв’юерів», бачила тільки один негатив», – огризнулися в прес-службі. Забувши, уточнити в якому місці монологу про галичан і католиків необхідно шукати протилежне.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Редакція не завжди розділяє точку зору авторів публікацій.

За матеріалами politarena.org.ua

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності