Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

НАРДЕПУ ДОВБЕНКУ ІНІЦІЮЮТЬ ВІДКЛИКАННЯ – 2

В минулому номері «ЗЛ» вже повідомлялося про те, що благодійна організація «Благодійний Фонд «Акцент Милосердя» ініціює відкликання народного депутата України від Прикарпаття (округ № 84) Михайла Довбенка, БПП, звернувшись листом з цього приводу до Президента України, Прем’єр-міністра, голови Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції Є. Соболєва та ряду інших урядовців, народних депутатів, які представляють у парламенті Прикарпаття.

n2Як пояснює голова фонду Галина Кулик, причиною такої ініціативи стала ганебна поведінка нардепа. Який, як виглядає, за рахунок фонду вирішив полагодити декотрі свої фінансові та майнові питання, коли на нараді в ІФ ОДА з приводу звернення фонду, щодо довготривалої оренди чи купівлі об’єкту на базі котрого можна було б організувати реабілітаційний центр для вояків АТО, запропонував придбати за 5 млн. грн. колишній піонерський табір «Мрія» в с. Липове Тисменицького р-ну, що включає в себе різноманітні споруди, ліс та п’ять озер на 21 га території.

І ось чому.

Так нардеп М. Довбенко, який разом зі своїм «партнером» депутатом Тисменицької райради В. Тимчуком володіють близько 80% в ТОВ «Піонерський табір «Мрія», що є власником згаданого піонертабору, запропонував представникам благодійного фонду відразу, щоб не гаяти часу, поки готуватимуться документи для продажу, приступати до ремонтних робіт та благоустрою на «їхній майбутній території». Адже табір знаходився у вкрай незадовільному стані: відсутні вода, каналізація, будиночки не придатні для проживання, запущена поросла чагарником територія. Що, вірячи у людську порядність, представники фонду з допомогою місцевої парафіяльної громади, АТО-шників та волонтерів відразу поспішили зробити.

n3Але після того, як «Благодійним Фондом «Акцент Милосердя» в цей табір було вкладено близько півтора мільйона гривень (про це свідчать оплачені фондом рахунки) коштів, пожертвуваних закордонними благодійними організаціями саме для організації реабілітаційного центру, раптом з’ясувалося, що об’єкт під заставою у банку «Хрещатик». Хоча, як виявляється, ТОВ «Піонерський табір «Мрія» насправді є власником лиш нерухомого майна (будівель) на території табору, а вся земля під ними і довкола належить райраді. І хоч напередодні місцевих виборів, боячись розголосу, нардеп сплатив заставу, заставляти у банку землю він не мав права. А після місцевих виборів, вже в листопаді, нардеп заявив, що він взагалі не має наміру продавати свою власність «Акценту милосердя», назвавши всі понесені фондом витрати його «комерційним ризиком», коли згідно чинного законодавства благодійні фонди комерційною діяльністю не займаються, і повернув у табір свою охорону. Хоча з квітня фонд для охорони табору «Мрія» винайняв і оплачує теж охорону.

n4Тобто все виглядає на те, що, як говориться в народі, нардеп М. Довбенко просто «кинув» і фонд, і воїнів АТО, які після повернення з фронту мали б тут проходити реабілітацію перед своїм поверненням до звичного мирного життя.
Більше того. Коли представники фонду після відмови нардепа сказали, що боротимуться з ним усіма законними способами, щоб змусити його таки дотриматися попередніх обіцянок, хтось приспустив на двох почищених і зарибнених* ще весною фондом і волонтерами озерах воду і виловив усю рибу, яка вже підросла. Через це стала спадати вода і на інших зв’язаних з тими двома теж зарибнених озерах (загалом озера були зарибнені 8 тис. одиниць малька форелі та 350 кг. малька коропа). А на засадженому овочами городі теж хтось викрав увесь врожай.

n5Охоронці найняті благодійним фондом, кажуть, що це все справа рук людей нардепа і його свата В. Шуплата (бізнес-партнер нинішнього губернатора області), якому, за неофіційною домовленістю з Довбенком, фонд мав залишити два будиночки на території табору та одне озерце, попередньо його зарибнивши, що фактично і було дотримано.
Хоча залишається не зрозумілим, яке ті мали чи мають відношення до озер і городу, якщо уся земля на якій розташований табір, як уже згадувалося, належать Тисменицькій райраді?

Та, як виявляється, для Михайла Довбенка дотримання фондом і цих кулуарних домовленостей з ним, теж виявилося замало.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наразі представники «Благодійного Фонду «Акцент Милосердя» на чолі з його головою Галиною Кулик вимагають в нардепа Довбенка дотриматися попередніх домовленостей щодо продажу належного йому майна на території піонерського табору «Мрія» або повернути їм усі кошти, затрачені на благоустрій табору згідно рахунків та договорів.

А допоки «ЗЛ» намагається з цього приводу взяти коментар у нардепа Довбенка, представники редакції виїхали на місце подій, щоб з кимось там поспілкуватися про те, що відбувається, та побачити власними очима, за що точиться ця боротьба…

Далі буде

* Сьогодні широко практикується спосіб психологічної реабілітації з допомогою рибалки, а ще й рибка до столу воякам знадобиться

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності