Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Нарешті згадали про лідера забороненої КПУ – П. Симоненку оголосили підозру

Служба безпеки повідомила про підозру екслідеру комуністичної партії України Петру Симоненку. Колишній народний депутат підтримав збройну агресію рф.

На період окупації Київщини він звернувся до вищого військово-політичного керівництва росії щодо його «евакуації» до країни-агресора, повідомляє пресслужба СБУ.

кремль тоді розпорядився відправити до Симоненка загін спецназу рф, який супроводжував підозрюваного та його родину із захопленого на той час селища Березівка Макарівського району.

Екснардеп особисто зустрічав російських спецпризначенців, а потім «розквартирував» у власному будинку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З 4 до 8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ здійснив «супровід» Симоненка та його близьких через ворожі блокпости на територію білорусі.

Пізніше політик переїхав до росії, де його призначили заступником голови «Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання «Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу». Ця прокремлівська організація підконтрольна російській компартії на чолі з її лідером – депутатом держдуми рф геннадієм зюгановим, за вказівкою якого Симоненко розпочав публічну кампанію на підтримку агресивної політики москви.

У жовтні 2022 року екснардеп взяв участь у так званій «22-й «Міжнародній зустрічі комуністичних та робітничих партій», яка проходила у місті Гавана на Кубі, де намагався легітимізувати захоплення частини території України та діяльність «л/днр».

У квітні 2023 року екснардеп взяв участь у з’їзді «антифашистського форуму», який відбувся у мінську, де висловлювався за продовження війни проти України та виправдовував кремлівські наративи щодо застосування тактичної ядерної зброї рф.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На підставі зібраних доказів Симоненку повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Раніше прокурори повідомили про підозру народному депутату України VІІІ скликання від БПП Руслану Демчаку за пособництво у маніпулюваннях на фондовій біржі та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

За матеріалами Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон народному депутату Олександру Дубінському.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура оголосили підозру нардепу «Слуги народу» Анатолію Гуньку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності