Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

НАСАЛИК ШУКАЄ ВКРАДЕНІ У КАЛУШАН КОШТИ

Наприкінці минулого тижня відбулося засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування обставин розкрадання державних коштів під час надання послуг зі збирання небезпечних відходів гексахлорбензолу в Калуському районі Івано-Франківської області у 2011-2014 роках.

На засіданні йшлося про привласнення державних коштів та завдання збитків державі на суму в понад мільярд чотириста тисяч гривень. Це кошти з держбюджету, які виділялися на ліквідацію наслідків екологічного лиха на Прикарпатті, однак були розкрадені.

Виявлено також факти контрабанди небезпечних відходів. Депутати заслухали інформацію прокурора Івано-Франківської області Ігоря Настасяка про перебіг кримінального провадження у кримінальній справі, яку порушено за фактами розкрадання державних коштів. Голова ТСК Ігор Насалик повідомив, що ТСК направила запити до СБУ, Фінмоніторингу, податкової, прокуратури, контрольно-ревізійного управління, Івано-Франківської ОДА, і більшість необхідного матеріалу вже зібрано.

Подейкують, що до даної справи причетний Василь Плавюк, який з 2010 по 2013 рр. був першим заступником тодішнього голови Івано-Франківської ОДА Михайла Вишиванюка, а нині є заступником голови правління ПАТ «Укртрансгаз» прикарпатця Ігоря Прокопіва. Тому в столиці стурбовані тим, що завадити розслідуванню справи може втручання з боку РНБО та представників Народного фронту…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності