Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Наша ряба” в рейтингу найнебезпечніших підприємств

Найбільший виробник м’яса птиці, м’ясних напівфабрикатів і ковбасних виробів в Україні, Миронівський хлібопродукт (МХП), який випускає свою продукцію на ринок України під торговими марками «Наша Ряба», «Легко», «Бащинський», став одним з лідерів рейтингу найнебезпечніших для людини і навколишнього середовища глобальних компаній.

Про це свідчать результати дослідження щорічного індексу Collers, запущеного мережею інвесторів FAIRR. Про це пише Капитал з посиланням на  БізнесМедіа та Latifundist.com. Аналіз показав, що МХП не справляється з критичними бізнес-ризиками, такими як викиди парникових газів і ризик антибіотиків.

Один з кредиторів МХП – Європейський банк реконструкції та розвитку, почав розслідування щодо українського виробника м’яса і м’ясної продукції. Розслідування ведеться в двох напрямках: вплив на життя людей і екологію. За запитом банку екологи проаналізували ситуацію на прикладі птахофабрики компанії у Вінницькій області і прийшли до висновку, що несанкціоноване масове поховання трупів птиці «Нашої Ряби» призводить до отруєння землі в радіусі кількох кілометрів, що безпосередньо впливає на вирощені на цій землі плоди, корми для тварин і воду в колодязях. Аналогічну ситуацію підтверджують дослідження ґрунтів в районі розташування птахофабрики в Черкаській області. На підставі фінальних результатів розслідування ЄБРР ухвалить рішення про доцільність подальшого фінансування МХП.

Наявність шкідливих засобів в м’ясі «Наша Ряба» раніше підтверджували результати розслідування журналіста видання «Антикор». «Показник рівня антибіотика в м’ясі птиці на прилавку склав 0,9 од/мл при нормі 0,01 од/мл. Показники кислотного і перекисного числа також показали значне перевищення нормативів ДЕСТу: при нормі перекисного числа для охолодженої курки в 0,01 йоду, показник м’яса «Наша Ряба» склав 0,5% йоду, а кислотне число склало 5 мг KOH при максимально допустимій нормі 1 мг KOH. Крім того, дослідження показало значне перевищення норми зараженості м’яса хвороботворними бактеріями. Показник КМАФАнМ (число мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів) при нормі в 2 * 10 (5) КУО/г у «Нашої Ряби» склали 4 * 10 (6) КУО/г», – повідомив автор матеріалу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Допустимий
норматив

Показник
в “Наша Ряба”

Антибіотик

0,01 од/мл

0,9 од/мл

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Хвороботворні бактерії

2*10 (5) КОЕ/г

4*10 (6) КОЕ/г

Кислотне число

1 мг КОН

5 мг КОН

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Перекисне число

0,01 йоду

0,5 йоду

 

Результати незалежного журналістського дослідження порушень показників якості охолодженого м’яса птиці ТМ «Наша Ряба»

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довідка: МХП – вертикально інтегрована компанія, заснована в 1998 році. Компанія є лідером українського ринку м’яса птиці, м’ясних напівфабрикатів і ковбасних виробів. Засновник, головний акціонер і голова ради директорів компанії – мільярдер Юрій Косюк.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності